Κάθε έτος έρχεται με τις δικές του προσδοκίες. Και μπορεί τα τελευταία δύο χρόνια να μας έχουν μάθει να μην περιμένουμε πολλά από τις νέες χρονιές, όμως τουλάχιστον μας πρόσφεραν κάτι που είχαμε περισσότερη ανάγκη από ποτέ: ψυχαγωγία υψηλού επιπέδου. Ευτυχώς, το 2022 φαίνεται ότι θα ακολουθήσει το παράδειγμά τους σε αυτό τον τομέα – κι ελπίζουμε οι ομοιότητες να σταματήσουν εκεί. Ήδη, η HBO μας έχει βάλει σε κατάσταση αναμονής για τις μεγάλες πρεμιέρες της, που και φέτος θα προβάλλονται στην Ελλάδα λίγες ώρες αργότερα από τις ΗΠΑ, αποκλειστικά μέσω του Vodafone TV. Αν δεν ξέρετε από πού να αρχίσετε, έχουμε τρεις προτάσεις που πιστεύουμε ότι θα σας αποζημιώσουν.

Euphoria season 2 – Η πρεμιέρα που όλοι περιμέναμε

Εδώ δεν χρειάζονται συστάσεις. Η σειρά που μας βοήθησε να κατανοήσουμε λίγο καλύτερα τη Γενιά Ζ και το τι σημαίνει να περνάς την εφηβεία σου σε ένα κόσμο που καταρρέει – αλλά και να αναγνωρίσουμε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο ενός από τα μεγαλύτερα αστέρια της, της Zendaya – επιτέλους επιστρέφει στις 10 Ιανουαρίου. Ξέρουμε ότι θα μας πληγώσει (ξανά), όμως είμαστε έτοιμοι να παρασυρθούμε από την αγωνιώδη αναζήτηση της ελπίδας στο σκοτάδι της απώλειας, του ψυχικού πόνου και του εθισμού.

Gilded Age – Κάτι παραπάνω από «άλλη μια σειρά εποχής»

«Επίχρυση Εποχή». Κάπως έτσι αποδίδεται στα ελληνικά η ονομασία που απέδωσαν στο ομώνυμο βιβλίο τους οι Μαρκ Τουέιν και Τσαρλς Ντάντλεϊ Γουόρεν την περίοδο μετά τον αμερικανικό εμφύλιο, δηλαδή από το 1887 μέχρι το 1893. Και οφείλουμε να τους αναγνωρίσουμε κάποιο δίκιο για την ειρωνεία τους, αφού πρόκειται για μια εποχή κατά την οποία η φαινομενική ευμάρεια των ΗΠΑ συνοδευόταν από μια πληθώρα γιγάντιων κοινωνικών προβλημάτων.

Σε αυτή ακριβώς την εποχή των μεγάλων ανακατατάξεων, τόσο διαφορετική και κατά κάποιο τρόπο τόσο όμοια με οποιαδήποτε άλλη, παρακολουθούμε το «παλιό χρήμα» της αμερικανικής αριστοκρατίας να συγκρούεται με τους νεόπλουτους, που έχτισαν τις αμύθητες περιουσίες τους χάρη στο πετρέλαιο και τους σιδηροδρόμους, για το ποιος θα επικρατήσει στη Νέα Υόρκη.

Εκτός από την ίντριγκα, τα κοστούμια και το εκπληκτικό καστ (ενδεικτικά αναφέρουμε τις Σίνθια Νίξον και Κριστίν Μπαράνσκι, αλλά και τη μικρότερη κόρη της Μέριλ Στριπ, Λουίζα Τζέικομπσον), έχουμε κι έναν ακόμη, πολύ πιο σημαντικό λόγο να ανυπομονούμε: Δημιουργός του Gilded Age, που θα κάνει την πρεμιέρα του στις 27 Ιανουαρίου, είναι ο μάστορας του είδους, Τζούλιαν Φέλοουζ – που κρύβεται και πίσω από το Downton Abbey.

Somebody Somewhere – Τρυφερή, ξεκαρδιστική, «βρώμικη»

Όποιος έχει μεγαλώσει στην επαρχία να κάνει ένα βήμα μπροστά – και να μην κάνει το λάθος να χάσει την πρεμιέρα της νέας κωμικής σειράς της HBO στις 17 Ιανουαρίου. Αλλά και οι «γκάγκαροι», μη νομίζετε ότι δεν θα απολαύσετε την αυτοβιογραφική σειρά της εξαιρετικής κωμικού Μπρίτζετ Έβερετ. Η επαρχία που δεν συγχωρεί όποιον ξεφεύγει έστω και ελάχιστα από τα πρότυπά της, η προσπάθεια εκείνων που «περισσεύουν» να φτιάξουν τις δικές τους κοινότητες, τις μικρές, τεχνητές τους οικογένειες, η διαχείριση της απώλειας και ο αγώνας για την αποδοχή πρωταγωνιστούν.

Όμως πάντα υπάρχει χώρος και για ένα «κάφρικο» αστείο, για λίγο φως και – φυσικά – για άφθονη μουσική, μιας και η φωνή της Έβερετ είναι αδύνατον να μην γίνει αποδεκτή. Από τον οποιονδήποτε.

Δείτε βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=W0oRifxYVy8