Υλικά για τη γέμιση

12 χουρμάδες

140-150gr βρασμένο παντζάρι (θα το βρεις έτοιμο στο supermarket)

60gr βρώμη αλεσμένη σε σκόνη

50gr καρύδια καθαρισμένα

20gr σκόνη άγλυκου κακάο

Λίγο αλάτι

Υλικά για την επικάλυψη

50gr κουβερτούρα υγείας

20ml λάδι καρύδας

Εκτέλεση

Αφαιρώ τον πυρήνα από τους χουρμάδες και τους τοποθετώ σε ένα μπολ.

Προσθέτω στο μπολ ζεστό νερό τόσο ώστε να καλυφθούν. Αφήνω στην άκρη για περίπου 10 λεπτά.

Παράλληλα, τοποθετώ τη βρώμη στον πολυκόφτη και τη δουλεύω ώσπου να γίνει σαν αλεύρι.

Στραγγίζω τους χουρμάδες και τους προσθέτω μαζί με τα υπόλοιπα υλικά στον πολυκόφτη. Δουλεύω τα υλικά μέχρι να έχω ένα ομογενοποιημένο μείγμα. Μεταφέρω στο ψυγείο για 2 ώρες.

Περίπου 5 λεπτά πριν περάσει ο χρόνος αναμονής, λιώνω την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων.

Προσθέτω το λάδι καρύδας και ανακατεύω καλά.

Αφαιρώ το μείγμα μου από το ψυγείο και αρχίζω να πλάθω μπαλάκια βάρους 20 γραμμαρίων το καθένα.

Τοποθετώ καθεμία από τις μπουκιές μέσα στο μπολ με τη λιωμένη σοκολάτα. Χρησιμοποιώ ένα κουτάλι για να με βοηθήσει και στη συνέχεια τις τοποθετώ πάνω σε αντικολλητικό χαρτί.

Αφήνω να παγώσει η σοκολάτα, σερβίρω και απολαμβάνω!

Αποθηκεύω στο ψυγείο και καταναλώνω μέσα σε 4-5 ημέρες.