Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό πως ο Παύλος Πολάκης έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού ενώ εμφανίστηκε σίγουρος για τη νίκη του κόμματός του, στις επόμενες εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε πως δεν έχει καμία αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές ενώ έκανε γνωστό πως ο Παύλος Πολάκης, έκανε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Μιλώντας σε συνέντευξή του στο Open και την Πόπη Τσαπανίδου, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να πείσει τους πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας πως όλοι οι βουλευτές και τα στελέχη του κόμματος είναι εμβολιασμένοι.

«Και ο Πολάκης. Ήταν επιλογή του. Είχε πει ότι θα εμβολιαστεί τον Σεπτέμβριο. Του υπενθύμισα ότι έχει κάνει μία δημόσια δήλωση. Χτες το απόγευμα μου έστειλε sms με την εικόνα του εμβολιασμού, ότι το έκανε πράξη και ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε πως για το κόμμα του «το εμβόλιο είναι πηγή ζωής, είναι αγαθό. Δώσαμε μάχη για την άρση της πατέντας. Είπαμε όμως ότι δεν είναι αναγκαία και ικανή συνθήκη. Δεν σημαίνει ότι θα ξεμπερδέψουμε με την πανδημία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, η ραχοκοκαλιά της επόμενης διακυβέρνησης»

Αναφορικά με την εικόνα του κόμματος στις δημοσκοπήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η φθορά της κυβέρνησης θα είναι ραγδαία και πως η κυβέρνηση είναι σε αποδομή.

«Έχει γυρίσει η κλεψύδρα. Η κυβέρνηση είναι σε αποδομή. Ό,τι και να δείχνουν τώρα οι δημοσκοπήσεις, δεν εχω αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και θα είναι η ραχοκοκαλιά της επόμενης διακυβέρνησης του τόπου».

Όσο για τον λόγο που δεν ζητά εκλογές από την κυβέρνηση, ανέφερε ότι «έχω την πολιτική εμπειρία να μην καθοδηγούμαι από τις εξάρσεις της στιγμής. Ούτε έχουν γίνει εκλογές επειδή τις ζήτησε ο πολιτικός του αντίπαλος. Θα μείνω στην αίσθηση της ευθύνης. Η δημοκρατική παράταξη έρχεται σαν ώριμο τέκνο της ανάγκης. Πιστεύω ότι οι εκλογές θα γίνουν πολύ σύντομα. Δεν νομίζω ότι θα φτάσει στο τέλος της τετραετίας. Από την άνοιξη του ’22, ανοίγει ένα παράθυρο που είναι πιθανό να έχουμε πρόωρες εκλογές γιατί δεν θα μπορεί να συγκρατήσει την φθορά του. Όταν δει να απειλείται με ήττα, θα πάει σε εκλογές».

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι οι βασικές επιλογές της κυβέρνησης δείχνουν ότι «κυβερνά για κάποιους λίγους και εκλεκτούς που ίσως είναι χορηγοί του και έχουν συμφέροντα».

«Κρεσέντο υποκρισίας η υπόθεση Αποστολάκη»

Σχετικά με την υπόθεση της πρότασης υπουργοποίησης στον Ευάγγελο Αποστολάκη και την άρνηση του ναυάρχου εν αποστρατία να αναλάβει το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε την επιλογή Μητσοτάκη ως «κίνηση εντυπωσιασμού»

«Αν ήθελε ο Μητσοτάκης συνεννόηση, όφειλε να την διερευνήσει στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Ήθελε να κάνει μία κίνηση εντυπωσιασμού, να διεμβολίσει τις αντιπαλες πολιτικές του παρατάξεις. Γνώριζα μία εβδομάδα ότι είχε δεχθεί κρούση να αναλάβει. Είναι νυν συνεργάτης μου. Τι πίστευε ο πρωθυπουργός; Ότι δεν θα με ενημέρωνε;».

Μάλιστα υπογράμμισε ότι ο πρωθυπουργός «ενώ είχε προγραμμένους τους Χρυσοχοΐδη και Χαρδαλιά, έβγαινε και τους επαινούσε λέγοντας ότι δεν έχουν κάνει λάθος. Μέγιστος βαθμός υποκρισίας. Πόσες φορές ο κ. Μητσοτάκης θα αξιοποιήσει την τραγωδία στο Μάτι; Σε αυτό το πλαίσιο επιθυμούσε συναίνεση; Επιθυμούσε να προκαλέσει μία κίνηση εντυπωσιασμού, ένα εγχείρημα αποστασίας…Επαναλαμβάνει πρακτικές αποστασίας όπως έχει μάθει ιστορικά αυτή η οικογένεια».

«Ο πρωθυπουργός, σε ένα κρεσέντο υποκρισίας κάλυψε Χαρδαλιά και Χρυσοχοΐδη ενώ είχε ήδη αποφασίσει να τους αντικαταστήσει»,τόνισε χαρακτηριστικά.