Επίθεση με σκληρές εκφράσεις εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν πηγαίνει στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτηση που έχει καταθέσει τρεις φορές, αναφορικά με την ελάχιστη βάση εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον πρωθυπουργό να «παγώσει» την εφαρμογή της ρύθμισης φέτος. «Να αναστείλει την αθλιότητα, το κόψιμο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για 30.000 μαθητές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του» τους 100.000 μαθητές που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις φέτος και τις οικογένειές τους, επειδή δεν πηγαίνει στη Βουλή για να απαντήσει στην ερώτησή του.

«Αυτό το χαρακτηρίζω πολιτική δειλία. Είναι πολιτική δειλία να το βάζει στα πόδια ο πρωθυπουργός», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, αναφέροντας ότι η ρύθμιση μειώνει τους εισακτέους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ένα τρίτο, σε αυτή τη «δύσκολη σχολική χρονιά».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «μένος» του πρωθυπουργού με τη νέα γενιά. «Τους κατηγόρησε για την εξάπλωση της πανδημία, τους εξωθεί με τον εργασιακό νόμο να δουλεύουν μια ζωή απλήρωτες υπερωρίες, τώρα τους πετάει εκτός των ΑΕΙ. Τελικά ο Μωυσής μας προέκυψε Ηρώδης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Στόχος, συνέχισε, είναι 25.000 λιγότεροι εισακτέοι φέτος, ώστε από του χρόνου «να κάνουν χρυσές δουλειές συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα, οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κολεγίων».

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Τα Νέα», αναφορικά με την αστυνομία στα Πανεπιστήμια. «Διάβασα ότι παίρνει πίσω η κυβέρνηση την εφαρμογή του νόμου που ψήφισε σε συγκρουσιακό κλίμα, στη Βουλή και τους δρόμους. Αναρωτιέμαι, αλήθεια πόσο αστείοι είναι τελικά; Η θρασυδειλία δεν είναι μόνο ιδίωμα του κ. Μητσοτάκη αλλά και στρατηγική της κυβέρνησης», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε «Είναι αστείο αυτό που γίνεται. Για λόγους επικοινωνίας, για να χαϊδέψετε το συντηρητικό σας ακροατήριο, ψηφίζετε νόμους που δεν μπορείτε να εφαρμόσετε».

Τέλος, ο Αλέξης Τσίπρας επιτέθηκε στον Κυριάκο Μητσοτάκη και για τα όσα είπε στην εκδήλωση για τα 40 χρόνια από την ένταξη της Ελλάδας στην ΕΕ. «Ήταν θράσος μπροστά σε Ευρωπαίους αξιωματούχους σε τέτοια εκδήλωση να μιλήσει όχι ως πρωθυπουργός, αλλά ως κομματάρχης της δεξιάς σε καφενείο, με λόγο διχαστικό, που εξίσωνε την αριστερά με τον φασισμό. Είναι θρασύτητα η χθεσινή του τοποθέτηση και δειλία η σημερινή απουσία του», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αναφερόμενος στον πρωθυπουργό είπε ότι είναι: «ο μεγαλύτερος δημαγωγός, η μεγαλύτερη πολιτική απάτη στη σύγχρονη ιστορία του τόπου».

Πελώνη: Η αλήθεια δεν ήταν ποτέ συμβατή με τον κ. Τσίπρα



Η Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας στα λεγόμενα του Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για δημαγωγία και ψέματα.

Στην απάντησή της η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στο ζήτημα της φύλαξης των ΑΕΙ.

«Τις επόμενες μέρες δημοσιεύεται η προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού φύλαξης των Πανεπιστημίων, που θα είναι απόφοιτοι ΑΕΙ. Αλλά η αλήθεια δεν ήταν ποτέ συμβατή με τον κ. Τσίπρα», ανέφερε σχετικά η κ. Πελώνη.

Σε ό,τι αφορά την απουσία του πρωθυπουργού από τη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος επεσήμανε ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε σήμερα διαδοχικές συναντήσεις και κοινές δηλώσεις με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

«Παρ’ όλα αυτά ο κ. Τσίπρας πήγε στη Βουλή και τον κατήγγειλε ότι δεν προσήλθε να του απαντήσει και μάλιστα σε ερώτηση που αφορούσε την εισαγωγή στα Πανεπιστήμια, σε μια στιγμή που εκατοντάδες χιλιάδες μαθητές ετοιμάζονται να δώσουν τη μάχη των εισαγωγικών εξετάσεων», συμπλήρωσε η κ. Πελώνη και σημείωσε ότι η αυτή η συζήτηση θα πραγματοποιηθεί σε ουδέτερο χρόνο.