Όταν ο λαός μας το ορίσει, ελπίζω σύντομα, θα είμαστε απολύτως έτοιμοι. Ένα πλήρες, σχέδιο το Ελλάδα+, θα αντικαταστήσει τις ιδεοληψίες του χθες και τις συνταγές της καταστροφής». Ήταν το κλείσιμο της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στην σημερινή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία  στην παρουσίαση της πρότασης του κόμματος για την αξιοποίηση του Ταμείου Ανάκαμψης, μίας εναλλακτικής πρότασης  για ισχυρή οικονομία και μείωση των ανισοτήτων. Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να υπάρξει restart για τη χώρα με την εγκατάλειψη  των αποτυχημένων συνταγών και ενός οικονομικού δόγματος δεκαετιών που αγνοεί τις κοινωνικές ανισότητες και υιοθέτηση ενός μοντέλου για μία ισχυρή οικονομία σε μία δίκαιη κοινωνία, ζήτησε σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας το «Σχέδιο Ελλάδα +» , που συνιστά όπως είπε μία συνεκτική στρατηγική για την αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης. 

ο αποτυχημένο αυτό δόγμα που προβλέπει τη μείωση της φορολογίας στα κέρδη και τα υψηλά εισοδήματα με μεταφορά φορολογικών βαρών στην κατανάλωση και στις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες απορρίφθηκε όπως σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙZΑ στην ιστορική του ομιλία στο Κογκρέσο, πριν από λίγες ημέρες.

Στον αντίποδα, όπως σημείωσε κατά την παρέμβασή του στην ειδική εκδήλωση για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, το σχέδιο της κυβέρνησης είναι βγαλμένο από το χρονοντούλαπο της ιστορίας, την «ναφθαλίνη του 1990» και σε ό,τι αφορά θέματα δημοκρατίας ακόμη πιο πίσω: «Η κυβέρνηση κατέθεσε ένα σχέδιο με το βλέμμα στραμμένο όχι στις ανάγκες της συντριπτικής πλειοψηφίας των παραγωγικών δυνάμεων, αλλά στις εμμονές μιας μικρής επιχειρηματικής ελίτ. Και με το μυαλό στις ένδοξες μέρες της Δεξιάς του πελατειακού κράτους, που έκανε γιουρούσι στο δημόσιο χρήμα και μάς οδήγησε στη χρεοκοπία» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του. υπερτονίζοντας ότι πρόκειται για ένα σχέδιο που υπερβαίνει τη συνταγματική θητεία της κυβέρνησης και το οποίο δεν συζήτησε με κανέναν ούτε στη Βουλή, ούτε με τους φορείς, ούτε με την κοινωνία των πολιτών.

Το σχέδιο αυτό έχει ως βασικούς στόχους την αύξηση του ΑΕΠ με τη συμμετοχή του συνόλου της κοινωνίας, τον μετασχηματισμό του παραγωγικού μοντέλου, την στήριξη και ανανέωση των επιχειρήσεων και ιδίως της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας, την προστασία της εργασίας με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα και την αύξηση των μισθών, τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα σε δίκτυα, υποδομές και υπηρεσίες βασικών αγαθών, την ενίσχυση του ενιαίου κοινωνικού κράτους, τη δικαιότερη φορολογία με μείωση της φοροδιαφυγής και προοδευτική φορολόγηση, που θα ελαφρύνει χαμηλότερες και μεσαίες εισοδηματικές ομάδες και το συνολικό οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, την ανάσχεση της κλιματικής κρίσης με κοινωνική συμμετοχή στην παραγωγή ενέργειας.