Με ιδιωτική επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας στη Θράκη ξεκινά η διήμερη επίσκεψη του Μεβλούτ Τσαβούσογλου στην Ελλάδα, όπως αναφέρουν διπλωματικές πηγές.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα φτάσει στην Ελλάδα την Κυριακή 30 Μαΐου και θα περιοδεύσει στην Θράκη.

Το βράδυ της Κυριακής ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας θα βρίσκεται στην Αθήνα, προσκεκλημένος του Νίκου Δένδια.

Ο Έλληνας Υπ. Εξωτερικών θα παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του. Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί επισήμως με τον Τούρκο ομόλογο του Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην Αθήνα, την Δευτέρα 31 Μαΐου 2021.Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντήσει τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών το πρωί της Δευτέρας, 31 Μαΐου, στο Μαξίμου, κατ΄ αναλογία και της συνάντησης του Νίκου Δένδια, κατά την επίσκεψη του στην Τουρκία, με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση Τσαβούσογλου – Δένδια εντάσσεται και στο πλαίσιο προετοιμασίας για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ενρτογάν, η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις 14 Ιουνίου.

Οι πληροφορίες από τις διπλωματικές πηγές βάζουν τέλος στα σενάριο που κυκλοφορούσε απο χθες, ο ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου να μεταβεί στα Χανιά και να έχει συνάντηση εκεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα βρίσκεται στην περιοχή για το ετήσιο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, αλλά και για συναντήσεις με εκπροσώπους φορέων και Αρχών της περιοχής.

Εν τω μεταξύ, σήμερα ξεκίνησε η διεξαγωγή, από τις στρατιωτικές επιτροπές των Υπ. Εθνικής Αμύνης Ελλάδος και Τουρκίας του 4ου κύκλου συναντήσεων για Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μέσω τηλεδιασκέψεως, που θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη, 27 Μαΐου 2021.