Υλικά

  • 8 μερίδες
  • 2 κεσεδάκια γιαούρτι
  • 2 κεσεδάκια φέτα σε τρίμματα
  • 1 κεσεδάκι φρέσκο γάλα
  • 1 κεσεδάκι ξινομυζήθρα ή ανθότυρο
  • 2 κεσεδάκια καλαμποκάλευρο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη τύπου βιτάμ

Εκτέλεση

Σ’ ένα μπολ ρίχνουμε τη φέτα, το γιαούρτι, το γάλα και την ξινομυζήθρα και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Τα ανακατεύουμε καλά.

Προσθέτουμε στο μείγμα τυριών και γιαουρτιού το καλαμποκάλευρο κι ανακατεύουμε πολύ καλά. Λαδώνουμε ένα μέτριο πυρέξ και απλώνουμε τη ζύμη.

Κάνουμε βαθουλώματα στην επιφάνεια της με το δάχτυλο και μοιράζουμε εδώ κι εκεί, πάνω στη γιαουρτοτυρόπιτα, κομματάκια μαργαρίνης.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς, στις αντιστάσεις για περίπου 45 λεπτά, έως ότου ροδίσει η επιφάνεια της πίτας.