Όταν μια συνταγή καταφέρνει να γίνει viral, ξέρεις ότι μάλλον είναι και νόστιμη, αλλά και πανεύκολη.

Αυτό ακριβώς ισχύει και για τα σπιτικά φαλάφελ του παρακάτω βίντεο που έχουν συγκεντρώσει εκατοντάδες χιλιάδες προβολές και δεκάδες χιλιάδες like.

Σε ένα σύντομο βίντεο, η TikToker Ayeh σου μαθαίνει βήμα-βήμα πώς να τα πετύχεις κι εσύ τέλεια, αλλά και πώς θα φτιάξεις μια λαχταριστή σάλτσα ταχίνι για να τα συνοδεύσεις.

Υλικά:

1 φλιτζάνι ρεβίθια μουλιασμένα όλο το βράδυ
1 φλιτζάνι μαϊντανό
1 φλιτζάνι κόλιανδρο (κόλιαντρο)
10 φύλλα μέντας
4 κρεμμύδια Εσαλλότ
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι (οποιουδήποτε τύπου)
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας νερό
Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα ταχίνι:

1 κουτ. της σούπας ταχίνι
½ χυμό λεμονιού
1-2 κουτ.της σούπας κρύο νερό
αλάτι

Εκτέλεση:

Μουλιάζουμε τα ρεβίθια για τουλάχιστον 8 ώρες ή όλη τη νύχτα σε νερό και βεβαιωνόμαστε ότι το μπολ μας έχει αρκετό χώρο καθώς τα ρεβίθια διογκώνονται. Στραγγίζουμε και ρίχνουμε τα ρεβίθια σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε δυνατά. Στη συνέχεια χοντροκόβουμε όλα τα μυρωδικά και τα προσθέτουμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ.

Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομειογενές μείγμα και παίρνοντας ένα κουτάλι ξεκινάμε να φτιάχνουμε τις μπάλες. Τις βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε βάλει λαδόκολλα και βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα.

Τηγανίζουμε τα φαλάφελ σε ζεστό λάδι για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από κάθε πλευρά. Μόλις είναι έτοιμα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο που έχουμε βάλει χαρτι κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.

Για τη σάλτσα ταχίνι:

Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομειογενές αποτέλεσμα- αν είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε περισσότερο νερό για να αραιώσει.

Σερβίρουμε τα φαλάφελ με ταχίνι και τουρσί που είναι πάντα ένας υπέροχος συνδυασμός. Σερβίρουμε με ρύζι και σαλάτα.