Μέσα σε μια μεσογειακή ατμόσφαιρα ήχων και συνυπάρξεων, ξεκινά το Φεστιβάλ Πάου 2022, συνδυάζοντας πάντα το καινούργιο με το παλιό, παραδοσιακές μουσικές με σύγχρονες προσεγγίσεις και πολλά νυκτά όργανα: ούτι, κιθάρα, βιολί, βιόλα ντα γκάμπα, κανονάκι.
Οι χορδές πάλλονται, μεταφέρουν δονήσεις, συνυπάρχουν με φλογέρες και φωνές, αλλά και με τον παλμό των κρουστών και των πλήκτρων.
Οι Θόδωρος Κοτεπάνος, Ιάσων Γερεμτζές, Γιώργος Κωστογιώργης, Αργύρης Μπακιρτζής, Κώστας Βόμβολος, Τάσος Πούλιος, Haig Yazdjian, Γιώργος Ταμπάκης, Μανόλης Ανδρουλιδάκης, Efren Lopez, Μιχάλης Κουλουμής, Δημήτρης Κούντουρας, Δώρα Μπάκα, Θύμιος Ατζακάς, Βασίλης Ζιγκερίδης, Ηλέκτρα Μηλιάδου, Δημήτρης Βαρελάς, θα είναι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες μουσικοί στις φετινές εκδηλώσεις.

Στο ξεκίνημα του φεστιβάλ η Ασημένια Σαράφη θα διαβάσει μικρά αποσπάσματα από το βιβλίο «ο παππούς δε θα ψηφίσει φέτος». Ακολουθούν μελοποιημένη ποίηση, συνθέσεις και διασκευές για κιθάρα, τροπικοί αυτοσχεδιασμοί, μεσαιωνικές και αναγεννησιακές μελωδίες.
Κατά τη διάρκεια αυτή της τετραήμερης περιήγησης στα μουσικά τοπία, μικρές ομάδες φοιτητών, μελών από τα Synola (Μουσικά Σύνολα Πανεπιστημίου Θεσσαλίας), θα είναι διαθέσιμες να εξυπηρετήσουν εθελοντικά την όποια ανάγκη του φεστιβάλ και ακόμη να συμμετέχουν στις μουσικές δράσεις που θα προκύψουν.

Οι συναυλίες θα ξεκινήσουν στις 21 και θα ολοκληρωθούν στις 24 Αυγούστου.
Κλειστά εργαστήρια και ανοιχτές συζητήσεις για τους φοιτητές και τους απόφοιτους καθώς και για τους φίλους συνεργάτες των Μουσικών Συνόλων του Πανεπιστημίου Θεσσααλίας, θα προηγηθούν τις μέρες της προετοιμασίας.
Πληροφορίες στην ιστοσελίδα paufestival.uth.gr και στα social media. Για κρατήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 6931818614 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση paufestival@uth.gr

Το Φεστιβάλ Πάου λειτουργεί για έβδομη χρονιά, με την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, την εθελοντική συμμετοχή των Μουσικών Συνόλων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας / Synola και υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Μαρίας Θωίδου.
Φιλοξενείται στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Παλαιά Μονή Πάου / Αργαλαστή Πηλίου.

Φεστιβάλ Πάου 2022 / Μουσικό πρόγραμμα

21/8
1ο μέρος
Ο παππούς δε θα ψηφίσει φέτος
Η Ασημένια Σαράφη διαβάζει σύντομα αποσπάσματα από το ομώνυμο βιβλίο της, ανάμεσα σε μουσικές ερμηνείες από μέλη των Μουσικών Συνόλων ΠΘ.
Φιλική συμμετοχή Θόδωρος Κοτεπάνος, Ιάσων Γερεμτζές
2ο μέρος
Το καλοκαίρι πέρασε σα ρίγος
Γιώργος Κωστογιώργης: σύνθεση, πιάνο, τραγούδι
Κώστας Βόμβολος: ακορντεόν
Αργύρης Μπακιρτζής: τραγούδι

22/8
Από θάλασσα και ουρανό …
1ο μέρος
Μουσικές «συνομιλίες» με τον Χάικ
Ο Haig Yazdjian συνομιλεί μουσικά με προσκεκλημένους μουσικούς του φεστιβάλ
και μέλη των Μουσικών Συνόλων ΠΘ
2ο μέρος
Μουσικές της ανατολικής Μεσογείου
Haig Yazdjin: ούτι, τραγούδι
Τάσος Πούλιος: κανονάκι

23/8
Αφηγήσεις με χορδές …
(συνθέσεις και διασκευές για κιθάρα)
1ο μέρος
Σόλο 8 χορδη κιθάρα
Γιώργος Ταμπάκης
2ο μέρος
Ελληνική μουσική σε 6 χορδές
Μανόλης Ανδρουλιδάκης
Φιλική συμμετοχή Μαρία Θωίδου

24/8
1ο μέρος
Μαζί στα μονοπάτια των ήχων
Εφρέν Λοπέζ Βιόλα ντε ρόδα
Μιχάλης Κουλουμής βιολί
2ο μέρος
Στις αυλές της Μεσογείου
Μεσαιωνική και αναγεννησιακή μουσική με τους Ex Silentio:
Θεοδώρα Μπάκα, τραγούδι
Δημήτρης Κούντουρας, φλάουτα & μουσική διεύθυνση
Θύμιος Ατζακάς, ούτι
Βασίλης Ζιγκερίδης, κανονάκι
Ηλέκτρα Μηλιάδου, βιόλα ντα γκάμπα
Νίκος Βαρελάς, κρουστά

Ώρα έναρξης 9.30 μ.μ.