Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
Για τη σος λευκής σοκολάτας
240 γρ. λευκή κουβερτούρα τεμαχισμένη σε κομματάκια
120 γρ. γάλα φρέσκο
280 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
σποράκια από 1 λοβό βανίλιας

Για το σερβίρισμα
500 γρ. φράουλες πλυμένες, καθαρισμένες

Διαδικασία
Για τη σος λευκής σοκολάτας: Bάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τα σποράκια βανίλιας να ζεσταθούν. Ρίχνουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Πριν πάρει βράση το μείγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά, το ρίχνουμε πάνω από την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή μπλέντερ χειρός έως ότου η σοκολάτα λιώσει. Αφήνουμε να κρυώσει, σουρώνουμε και τη βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ.

Για το σερβίρισμα: Μοιράζουμε τις φράουλες σε ατομικά μπολ και σερβίρουμε περιχύνοντας με τη σος λευκής σοκολάτας.