Υλικά
2 πατάτες
1 γλυκοπατάτα
1 φλιτζάνι κόκκινα φασόλια βρασμένα
1 κ.σ. καλαμπόκι
2 ραπανάκια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
άνηθο
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
(προαιρετικά) vegan μαγιονέζα
Οδηγίες
Ξεφλουδίστε τις πατάτες και τις γλυκοπατάτες σας και βράστε τες σε ένα κατσαρολάκι νερό με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν (οι γλυκοπατάτες γενικότερα βράζουν πιο γρήγορα, στα 15-20 λεπτά, αλλά παίζει ρόλο και το μέγεθος). Όταν βράσουν, απομακρύνετε από τη φωτιά, στραγγίξτε, κόψτε τες σε κομμάτια και βάλτε τες σε ένα μπολ.

Μπορείτε να αγοράσετε έτοιμα βρασμένα κόκκινα φασόλια ή να τα βράσετε μόνοι σας, αφού τα έχετε μουλιάσει αποβραδίς. Αν τα βράσετε μόνοι σας, ξεκινήστε νωρίτερα από τις πατάτες, καθώς χρειάζονται 1,5 ώρα. Όταν είναι έτοιμα, στραγγίξτε και προσθέστε τα στις πατάτες σας.

Ψιλοκόψτε το κρεμμυδάκι σας και κόψτε σε ροδέλες τα ραπανάκια σας και προσθέστε τα κι αυτά, μαζί με ψιλοκομμένο άνηθο, καλαμπόκι, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το ελαιόλαδο.

Αν θέλετε, μπορείτε να προσθέσετε vegan μαγιονέζα, αλλά μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε καθόλου μαγιονέζα και να την απολαύσετε ελαφριά και πεντανόστιμη.

Tip
Χρησιμοποιώντας ως βάση την παραπάνω συνταγή, μπορείτε να κάνετε τροποποιήσεις όπως ρεβίθια αντί για φασόλια, κόλιαντρο ή μαϊντανό αντί για άνηθο, μπούκοβο αντί για ρίγανη, ξερό κρεμμύδι αντί για φρέσκο κρεμμυδάκι και να έχετε ένα εντελώς διαφορετικό πιάτο, εξίσου θρεπτικό και γευστικό.