Εξαιρετικά επικίνδυνη τροπή και διαστάσεις έχει πάρει η μεγάλη φωτιά των Βιλίων από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις που ξεσπούν με το πλέον επικίνδυνο μέτωπο να είναι αυτό που κινείται εκ νέου προς την κωμόπολη απειλώντας ευθέως τα Βίλια. Ήδη οι φλόγες απέχουν μόλις 700 μέτρα από την κωμόπολη και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής επίγειες και εναέριες παίρνουν θέσεις με τρόπο που να υπερασπιστούν τα σπίτια της περιοχή.

Ακόμα δεν έχει αποφασιστεί η εκκένωση των Βιλίων κάτι που θεωρείται πιθανό και γίνεται συσκέψεις για να ληφθεί σχετική απόφαση. Αντίστοιχα η φωτιά κινείται ανεξέλεγκτα και προς Παλαιοχώρι και βαθιά στην δασική έκταση του Όρους Πατέρα.

Υπενθυμίζεται ότι τα προηγούμενα 24ωρα πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις στους οικισμούς: Παλαιοχώρι, Παλαιοκούνδουρα, Θέα, Πανόραμα, Αγία Σωτήρα. Μάλιστα εκκενώθηκε και ένα γηροκομείο που είναι κοντά στην Αγία Σωτήρα και σύμφωνα με πληροφορίες χρειάστηκε να γίνει και ειδική επιχείρηση εκεί γιατί κάποιοι τρόφιμοι είχαν κολλήσει Covid-19 και σε Άγιο Γεώργιο, Αγία Παρασκευή, Κρύο Πηγάδι, Μικρό και Μέγα Βαθυχώρι και Βενίζα. Σημειώνεται ότι είναι πολλοί οι κάτοικοι που έχουν αρνηθεί να απομακρυνθούν από τα σπίτια και τα χωριά τους και παραμένουν στα σημεία για να υπερασπιστούν τα σπίτια τους αν χρειαστεί.

Στο σημείο επιχειρούν συνολικά 370 πυροσβέστες συμπεριλαμβανομένων 9 ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, 130 οχήματα, συμπεριλαμβανομένου του ΜΕΤΠΕ καθώς και των δυνάμεων που έχουν διατεθεί από τον Ευρωπαϊκό μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας και συγκεκριμένα από την Πολωνία 143 πυροσβέστες με 46 οχήματα. Για την συνδρομή στον συντονισμό των δυνάμεων έχει διατεθεί το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ. Για την αεροπυρόσβεση κινητοποιήθηκαν 11 ελικόπτερα και 8 αεροσκάφη και αργότερα αναμένονται και νέες ενισχύσεις των εναέριων μέσων. Συνδρομή παρέχουν, ο Ελληνικός Στρατός με 5 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και μηχανήματα έργου, εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τις πυροσβεστικές δυνάμεις συντονίζει ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης.

Παραμένουν σε γενική επιφυλακή όλες οι Υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος της Επικράτειας και συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.