Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε τις βραδινές ώρες της Τετάρτης στην Κορινθία έχοντας πλέον κατακάψει μια έκταση που ξεπερνά τα 55.000 στρέμματα.

Συνεχίζει να κατακαίει η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης (19/5) στην περιοχή Σχίνος Λουτρακίου Κορινθίας.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος πλέον δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο και οι πυροσβεστικές δυνάμεις από προσπαθούν να κατασβήσουν διάσπαρτες εστίες.

Κύριος στόχος σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο ΣΚΑΪ είναι η καταστροφική πυρκαγιά να μπορέσει να οριοθετηθεί ολικώς πλέον μέσα στη μέρα. Την ίδια στιγμή, το φως της ημέρας επιτρέπει σε καναντέρ και ελικόπτερα να κάνουν ρίψεις νερού από αέρος ενισχύοντας έτσι σημαντικά τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Σήμερα αναμένονται αναζωπυρώσεις, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη και στο πλαίσιο αυτό οι Αρχές παραμένουν σε επιφυλακή. «Συνεχώς βελτιώνεται η εικόνα της πυρκαγιάς. Αναμένουμε ότι και αύριο [σ.σ. εννοώντας το Σάββατο] θα υπάρχουν αναζωπυρώσεις της σε διάφορα σημεία της μεγάλης έκτασής της» δήλωσε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. Σύμφωνα με τα δεδομένα του meteo.gr η πυρκαγιά εξαπλώθηκε ραγδαία καίγοντας συνολική έκταση που ξεπερνά τα 55.000 στρέμματα έως την Παρασκευή.

Οι εικόνες που έχει αφήσει πίσω της η πυρκαγιά είναι αποκαρδιωτικές. Το MegaraTv επιχείρησε να αποτυπώσει το μέγεθος της καταστροφής σε ένα βίντεο από ψηλά που συγκλονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ :

https://www.youtube.com/watch?v=lgt0CGZ-KPw

Το χρονικό της πύρινης λαίλαπας

Η φωτιά ξέσπασε αρχικά στον Σχίνο Κορινθίας το βράδυ της Τετάρτης, όταν κάτοικος της περιοχής κάλεσε τις Αρχές.

Ωστόσο, η πυρκαγιά επεκτάθηκε αστραπιαία σε Βαμβακές, Μαυρολίμνη. Γεράνεια Όρη, Χάνι Δερβένι, ενώ σήμερα έφτασε ως τον οικισμό του Πευκενέα.

Με το πρώτο φως της ημέρας «ρίχτηκαν» στη μάχη επίγεια και εναέρια μέσα, με τις αναζωπυρώσεις να δυσκολεύουν το έργο τους και τις φλόγες να απειλούν για τρίτη μέρα σπίτια σε Χάνι Δερβένι και Κάτω Πευκενέα.

Ενδεικτικό της σφοδρότητας του φαινομένου είναι ότι η πυροσβεστική, έστησε κινητό επιχειρησιακό κέντρο στο μέτωπο της φωτιάς.