Άμεση εκκένωση του χωριού Ασκληπιείο αποφασίστηκε από τον δήμο εξαιτίας της φωτιάς στη Ρόδο, ενώ εστάλη και νέο μήνυμα 112 για τους οικισμούς Πεύκοι, Λίνδο και Κάλαθο.

Λίγο νωρίτερα ο υφυπουργός Ναυτιλίας μιλώντας στην ΕΡΤ τόνισε πως αν στην εξέλιξη της φωτιάς στη Ρόδο φύγει ο άνεμος και περάσει τον Ξηροπόταμο υπάρχει περίπτωση να κινδυνεύσει το χωριό Ασκληπιείο.

Νωρίτερα είχε υπάρξει μήνυμα από το 112 για τους οικισμούς Γεννάδι και Κιοτάρι καλώντας τους πολίτες σε εκκενώσεις προς το Πλημμύρι.

Είχαν προηγηθεί εκκενώσεις τουριστών από ξενοδοχειακές μονάδες οι οποίες κάηκαν. Αρκετό κόσμο απεγκλώβισε το λιμενικό από θαλάσσης στις περιοχές Κιοτάρι και Λάρδος, ενώ για το λόγο αυτό επιτάχθηκαν τουριστικά σκάφη.
Παράλληλα, στο Κιοτάρι έχουν παραδοθεί στις φλόγες ξενοδοχεία, καταστήματα, οχήματα. Η φωτιά μπήκε και στο χωριό Λάερμα όπου έκαψε σπίτια και μία εκκλησία. Στο κεντρικό τμήμα υπάρχει μια αναζωπύρωση βορειοανατολικά από τα Λάερμα και μια δεύτερη ανατολικά από το φράγμα του Γαδουρά. Συνολικά τα ενεργά μέτωπα είναι τρία: Λάερμα, Κιοτάρι και Απολλώνοι

Όπως αναφέρει το rodiaki.gr μέχρι και τις βραδινές ώρες και ο στρατός συνέδραμε στις εκκενώσεις.

Στο μεταξύ στην προσαγωγή ενός ατόμου προχώρησε πριν από λίγη ώρα μεικτό κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, Αστυνομίας και Λιμενικού . Σύμφωνα με πληροφορίες του rodiaki.gr το συγκεκριμένο άτομο εντοπίστηκε στο χωριό Απόλλωνα και γίνεται η προσαγωγή του μετά από καταθέσεις και μαρτυρίες εθελοντών.
Σημειώνεται ότι πρόκειται για προσαγωγή και όχι για σύλληψη και θα ερευνηθεί κατά πόσο έχει οποιαδήποτε ανάμειξη στην υπόθεση της μεγάλης πυρκαγιάς.
Δείτε βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=xp_akk1hxcM