Εάν σου αρέσει να φωτογραφίζεις τον μοναδικό πλούτο της ελληνικής φύσης, εάν είσαι επαγγελματίας φωτογράφος ή ερασιτέχνης μπορείς μαζί με το WWF Ελλάς να αναδείξεις τις περιοχές NATURA 2000 της Ελλάδας. Ο φωτογραφικός διαγωνισμός «Click στη Φύση» είναι η ιδανική αφορμή! Άλλωστε η φύση θα είναι πάντα το καταφύγιό μας, όσο δύσκολες κι αν είναι οι συνθήκες γύρω μας.

Το WWF Ελλάς, στο πλαίσιο του έργου LIFE-IP 4 NATURA, διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τον φωτογραφικό διαγωνισμό «Click στη Φύση» σε συνεργασία με το Περιοδικό Φωτογράφος και χαρίζει σημαντικά δώρα (κατάθεση φωτογραφιών έως 31 Μαρτίου).

©Νίκος Τζαναβάρης/ Φωτογραφικός διαγωνισμός Click στη φύση – LIFE-IP 4 NATURA

Σε κάθε μία απ’ τις τέσσερις κατηγορίες του διαγωνισμού θα δοθούν τρία βραβεία. Η συνολική αξία των επάθλων που θα απονεμηθούν στους πρώτους 12 νικητές ανέρχεται σε 5.000 ευρώ, τα οποία αφορούν σε δωροεπιταγές για αγορά φωτογραφικού εξοπλισμού από το photoagora.gr.

Η διοργάνωση του πρώτου ετήσιου διαγωνισμού «Click στη Φύση» ολοκληρώθηκε το Μάιο του 2021 με εξαιρετική επιτυχία. Συνολικά 1.071 δημιουργοί μέσα από τις 7.937 φωτογραφίες τους ανέδειξαν τον φυσικό πλούτο της χώρας μας, αναγνωρίζοντας ότι η φωτογραφική του αποτύπωση μπορεί να συμβάλει στην προώθηση της αποτελεσματικότερης προστασίας του. Δείτε εδώ τα αποτελέσματα και περιηγηθείτε στην ψηφιακή έκθεση του 1ου διαγωνισμού ΝΑΤURA 2000 “Click στη φύση!”

©Νίκος Γουργιώτης/ Φωτογραφικός διαγωνισμός Click στη φύση – LIFE-IP 4 NATURA

Ο διαγωνισμός συνεχίζεται για δεύτερη συνεχή χρονιά, ανανεωμένος, με περισσότερες θεματικές κατηγορίες, με νέα πρόσωπα στην κριτική επιτροπή, με πλούσια έπαθλα και, το κυριότερο, με την πεποίθηση ότι όλοι μας, με διάφορους τρόπους, μπορούμε να συνεισφέρουμε στην προστασία της ελληνικής βιοποικιλότητας και στην ανάδειξη της σημασίας της.

Απέναντι στην κλιματική κρίση και την κρίση απώλειας βιοποικιλότητας, ο μεγαλύτερος σύμμαχός μας είναι η ίδια η φύση. Για την Ευρώπη και για την Ελλάδα, το Δίκτυο NATURA 2000 είναι ένας τρόπος να συμμαχήσουμε με τη φύση, ώστε ναδιαφυλάξουμε τη φυσικήκληρονομιά μας, να ενισχύσουμε την ανθεκτικότητα της κοινωνίας μας και εν μέσω μεγάλων παγκόσμιων προκλήσεων να σχεδιάσουμε ένα μέλλον πιο ασφαλές και πιο δίκαιο για όλους.

©Ιωάννης Καζόλης/ Φωτογραφικός διαγωνισμός Click στη φύση – LIFE-IP 4 NATURA

Οι περιοχές NATURA 2000 είναι η καρδιά της προστασίας της φύσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Δημιουργούν μια ασπίδα ζωής για απειλούμενα είδη και περιοχές υψηλής περιβαλλοντικής αξίας, φροντίζοντας παράλληλα για την απαραίτητη ισορροπία μεταξύ ανθρώπινων δραστηριοτήτων και προστασίας της φύσης. Μια ισορροπία που σήμερα έχουμε απόλυτη ανάγκη.

Η κριτική επιτροπή αποτελείται από την φωτογράφο, σκηνοθέτιδα και παραγωγό ντοκιμαντέρ Βίκυ Μαρκολέφα, τον δασολόγο και ένθερμο φωτογράφο φύσης Αναστάσιο Σακούλη, τον φωτογράφο φύσης Βασίλη Συκά, τον Δημήτρη Ζάντζα υπεύθυνο ψηφιακού περιεχομένου του WWF Ελλάς ως εκπρόσωπο της οργάνωσης και τον Παναγιώτη Καλδή, αρχισυντάκτη του περιοδικού ΦΩΤΟγράφος.

πηγή: in.gr