Έτοιμος να αποχαιρετήσει τους «Φύλακες του Γαλαξία» (Guardians of the Galaxy) είναι ο Τζέιμς Γκαν. Ο σκηνοθέτης μίλησε στο podcast του Deadline «Hero Nation», όπου αναφέρθηκε στην τρίτη συνέχεια του franchise, με τους Κρις Πρατ και Ζόε Ζαλντάνα, λέγοντας ότι θα είναι η τελευταία μ’ αυτή τη μορφή.

«Αυτό είναι το τέλος για εμάς, η τελευταία φορά που οι άνθρωποι θα δουν αυτήν την ομάδα των Φυλάκων», είπε ο Γκαν για την τρίτη ταινία της σειράς, η οποία θα βγει στους κινηματογράφους στις 5 Μαΐου του 2023.

Ο Γκαν, ο οποίος σκηνοθέτησε και τις δύο πρώτες ταινίες για λογαριασμό της Marvel, είπε ότι η επερχόμενη ταινία είναι «σπουδαία».

«Είναι τόσο, τόσο μεγάλη και σκοτεινή, και διαφορετική από αυτό που περίμεναν οι άνθρωποι να είναι», είπε. «Θέλω, απλώς, να είμαι πιστός στους χαρακτήρες, στην ιστορία, και να δώσω στους ανθρώπους το τέλος που τους αξίζει».

Ο Γκαν ανέφερε ότι η ολοκλήρωση μιας ιστορίας που οι θαυμαστές παρακολουθούν στενά εδώ και χρόνια είναι «πάντα λίγο τρομακτική» και πρόσθεσε: «δίνω το καλύτερό μου».

«Γνωρίζω ότι η τρίτη ταινία στις περισσότερες τριλογίες είναι χάλια», είπε, διευκρινίζοντας ότι αυτό «δεν ισχύει πάντα». Η παραγωγή της τρίτης ταινίας ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2021.