Στην κυκλοφορία δόθηκε το πρώτο πακέτο εισιτηρίων για τον διαγωνισμό της Eurovision 2024 στο Μάλμε της Σουηδίας και χρειάστηκαν λιγότερα από 20 λεπτά ώστε να εξαντληθούν.

Η Malmö Arena, στην οποία θα πραγματοποιηθούν οι δύο Ημιτελικοί καθώς και ο Μεγάλος Τελικός της Eurovision, έχει επίσημη χωρητικότητα 15.000 θέσεων, ωστόσο μόλις λίγα λεπτά μετά την κυκλοφορία των εισιτηρίων, περισσότεροι από 400.000 ενδιαφερόμενοι περίμεναν στην ουρά για να τα προμηθευτούν.

Όπως ήταν λογικό, δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες από τους Eurofans στα social media, οι οποίοι κατηγορούν τους διοργανωτές πως όλα τα εισιτήρια όρθιων θεατών στην αρένα έχουν δοθεί σε μέλη των συνδέσμων του διαγωνισμού.

Η εξήγηση που δίνεται είναι πως η Δημόσια Τηλεόραση της Σουηδίας (SVT) φαίνεται πως βάζει τα εισιτήρια της αρένας στον «πάγο», καθώς πρώτα πρέπει να εξακριβώσει ποια θα είναι η τελική χωρητικότητα του σταδίου, αφού υπολογίσει τις κάμερες και τη σκηνή.

Υπενθυμίζεται πως ο 67ος μουσικός Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision 2024 θα πραγματοποιηθεί στο Μάλμε της Σουηδίας στις 7 (Α’ Ημιτελικός), 9 (Β’ Ημιτελικός) και 11 Μαΐου (Μεγάλος Τελικός), ενώ τα εισιτήρια της διοργάνωσης πωλούνται μέσω της Ticketmaster Sweden.
Η EBU και η διοργανώτρια Σουηδία, με ανακοίνωση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έκαναν γνωστό ότι: “Σας συμβουλεύουμε να αγοράζετε εισιτήρια για τη Eurovision 2024 μόνο μέσω του επίσημου πωλητή και όχι από οποιαδήποτε πλατφόρμα δευτερογενούς πώλησης. Τα εισιτήρια μεταπώλησης θα είναι διαθέσιμα στην επίσημη πλατφόρμα Ticketmaster από τις 12 Δεκεμβρίου.”

We strongly advise only to purchase tickets for #ESC2024 through the official seller and not on any secondary sale platform.

Resale tickets will be available on the official Ticketmaster platform from 12 December.

More details 👉 https://t.co/O96THuz55e— Eurovision Song Contest (@Eurovision) November 28, 2023

Μαρίνα Σάττι: Ποιος συνθέτης-έκπληξη της έγραψε τραγούδι για τη Eurovision

Ο Peter Boström παραγωγός και συνθέτης του Tattoo, του νικητήριου τραγουδιού της φετινής Eurovision, βρέθηκε στο studio μαζί με τον ελληνικής καταγωγής δημιουργό με έδρα την Σουηδία Dimitri Stassos και ετοιμάζουν τραγούδι για την Μαρίνα Σάττι και την Eurovision 2024, το οποίο και θα υποβάλουν στην ΕΡΤ.

Όπως ενημέρωσε ο Dimitri Stassos, μιλώντας στο Eurovisionfun, τις τελευταίες εβδομάδες εργάζεται πυρετωδώς σε ένα τραγούδι για τη Μαρίνα Σάττι, μαζί με τον Peter Boström – δις νικητή της Eurovision, αφού πέραν από το Tattoo, ήταν συνθέτης και παραγωγός και του Euphoria, των δύο τραγουδιών με τα οποία η Loreen κέρδισε τον διαγωνισμό.
Αυτές όμως δεν ήταν οι μοναδικές επιτυχίες του Peter Boström, ο οποίος έχει στο ενεργητικό ακόμη μία νίκη στο Melodifestivalen με μία τρίτη θέση στην Eurovision 2011, αφού είναι αυτός που υπογράφει και το Popular του Eric Saade (Σουηδία 2011, 3η θέση).

Μαζί με τον Peter Boström και τον Dimitri Stassos, το τραγούδι που προορίζεται για την Μαρίνα Σάττι, υπογράφει και η Freja Blomberg, επίσης καταξιωμένη μουσικός στην Σκανδιναβία.

Για τον Dimitri Stassos δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Έχει καταφέρει να φθάσει σε πολλούς εθνικούς τελικούς διαφόρων χωρών της Ευρώπης, ενώ τραγούδια του έχουν εκπροσωπήσει την Ελλάδα (Ελευθερία Ελευθερίου, το 2012) και την Ισπανία (2009) στον διαγωνισμό της Eurovision.
Οι πρώτες πληροφορίες για το τραγούδι

Ο Dimitri Stassos έδωσε και τις πρώτες πληροφορίες για το τραγούδι. Το τραγούδι είναι πολύ catchy και ταιριάζει στη Μαρίνα. Είναι urban, ethno pop. Ξεχωρίζει γιατί είναι λίγο διαφορετικό. Είναι πολύ μοντέρνο και θα κάνει αίσθηση.

Στη συνέχεια ο Dimitri Stassos εξήγησε πως το demo του τραγουδιού είναι στα αγγλικά, αλλά επειδή ακριβώς θυμίζει Ελλάδα, η ομάδα θα επιθυμούσε να προστεθεί ελληνικός στίχος, εφόσον φυσικά είναι αυτό το τραγούδι που θα επιλεγεί.
Μέχρι την 1η Δεκεμβρίου η κατάθεση τραγουδιών στην ΕΡΤ

Η υποβολή τραγουδιών από τους ενδιαφερόμενους δημιουργούς συνεχίζεται μέχρι και την 1η Δεκεμβρίου. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν μέχρι τότε να στείλουν τις ολοκληρωμένες προτάσεις τραγουδιών τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση: eurovision2024@ert.gr