Μεγάλης έκτασης επεισόδια έγιναν στο παιχνίδι της Νις με τη Μαρσέιγ για το πρωτάθλημα της Ligue 1.

 Όλα άρχισαν όταν στο 74′ ένα μπουκάλι χτύπησε τον άσο της Μαρσέιγ Ντμίτρι Παγέτ, ο οποίος αφού έπεσε στο έδαφος, στη συνέχεια σηκώθηκε και πέταξε πίσω στην εξέδρα των σκληροπυρηνικών της Νις το μπουκάλι. Ακολούθησε πανδαιμόνιο καθώς χούλιγκαν των γηπεδούχων έκαναν «ντου» στον αγωνιστικό χώρο και κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος του άσου της Μαρσέιγ αλλά και των υπόλοιπων παικτών των Μασσαλών που έσπευσαν στο πλευρό του συμπαίκτη τους.

Ακολούθησε γενική σύρραξη μεταξύ παικτών, οπαδών, ανδρών της ασφάλειας των δύο ομάδων, ακόμη και προπονητών. Μέσα στον γενικό χαμό, ο τεχνικός της Μαρσέιγ, Χόρχε Σαμπαόλι είχε έντονο φραστικό επεισόδιο με τον αμυντικό της Νις, Ζαν Κλερ Τοντιμπό. Μάλιστα οι δυο τους ήρθαν στα χέρια. Η σύρραξη γενικεύθηκε καθώς ένα τσούρμο ανθρώπων σπρωχνόταν για αρκετή ώρα.

Το παιχνίδι διεκόπη προσωρινά μέχρι να ηρεμήσει η κατάσταση. Ωστόσο η Μαρσέιγ αρνήθηκε να επιστρέψει στο γήπεδο λόγω της επίθεσης που δέχθηκαν οι παίκτες της. Λίγο αργότερα το RMC ανέφερε ότι τρεις παίκτες των Μασσαλών τραυματίστηκαν από την εισβολή οπαδών της Νις, με τον Λουάν Πέρες να έχει χτύπημα στον λαιμό και τον Παγέτ στην πλάτη.

Παράλληλα, υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο και για έναν οπαδό που διακομίστηκε σε νοσοκομείο καθώς φέρεται να έπεσε και να ποδοπατήθηκε από άλλους οπαδούς που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Τα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι ο τραυματισμός είναι σοβαρός.

Οι παίκτες της Μαρσέιγ εξαρχής τόνισαν ότι δεν επιστρέφουν στο γήπεδο και το παιχνίδι διεκόπη. Πάντως η Νις πέρασε στην αντεπίθεση τονίζοντας πως δυο ποδοσφαιριστές της, ο Τοντιμπό και ο Κλάιφερτ δέχθηκαν χτυπήματα από την ασφάλεια της Μαρσέιγ.