Νέα υπόθεση παιδικής κακοποίησης αποκαλύφθηκε στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα. στην Αθήνα, όπου το πρωί της Πέμπτης, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, 30χρονη και 54χρονος, κατηγορούμενοι για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και απλές σωματικές βλάβες. Ο άνδρας κατηγορείται και για βία κατά υπαλλήλων και εξύβριση.

Ειδικότερα, προχθές καταγγέλθηκε στο Τ.Α. Αγίου Παντελεήμονα ότι σε κατοικία στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα διαβιούν σε επικίνδυνες για την υγεία τους συνθήκες τρία ανήλικα παιδιά, μαζί με τη μητέρα τους και τον σύντροφό της. Επίσης, καταγγέλθηκε ότι η κατηγορούμενη χρησιμοποιούσε τα ανήλικα τέκνα της για επαιτεία στο Μοναστηράκι.

Από την προανακριτική έρευνα διαπιστώθηκε ότι τα ανήλικα τέκνα διέτρεχαν σοβαρό κίνδυνο και από κοινού με αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης μετέβησαν στο σπίτι των κατηγορουμένων. Εκεί, ο 54χρονος, αν και του εξηγήθηκε ο σκοπός της μετάβασης των αστυνομικών στην κατοικία του, τους επιτέθηκε, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., με χρήση σωματικής βίας.

Όπως εξακριβώθηκε, οι συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων ήταν επικίνδυνες για την υγεία τους και γι’ αυτό η 30χρονη και ο 54χρονος συνελήφθησαν.

Τα τρία ανήλικα, με εντολή του εισαγγελέα Ανηλίκων Αθηνών, μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο «Παίδων» για ιατροδικαστική εξέταση.

Επιπλέον, σε βάρος του 54χρονου εκκρεμούσαν τέσσερις καταδικαστικές αποφάσεις για ενδοοικογενειακή βία και μία απόφαση για εκμετάλλευση ανηλίκου σε επαιτεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: Κατσαρίδες και ποντίκι στο σπίτι…

Πρόκειται για μία ακόμη φρικτή περίπτωση παραμέλησης-κακοποίησης με θύματα τρία μικρά παιδιά στην Αθήνα που χειρίστηκε «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έπειτα από ανώνυμες αναφορές που δέχθηκε στην εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056.

Τρία μικρά παιδιά που, σύμφωνα με τον Οργανισμό, από την πρώτη αναφορά που έλαβε πέρασαν σχεδόν δύο μήνες για να απομακρυνθούν τελικά από το κακοποιητικό τους περιβάλλον.

Αναλυτικά, το ιστορικό τους, όπως αναφέρει, έχει ως εξής:

Στις 20 Φεβρουαρίου 2022 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» δέχθηκε δύο ανώνυμες κλήσεις στην εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056  από δύο ευαισθητοποιημένους πολίτες οι οποίοι ενημέρωσαν για τα προβλήματα σε μια οικογένεια με τρία παιδιά ελληνικής καταγωγής σχολικής και προσχολικής ηλικίας.

Όπως ανέφεραν, υπήρχαν πολύ συχνά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, κατά τα οποία η μητέρα επιτίθεται στον πατέρα φραστικά και σωματικά και τον έδιωχνε βίαια από το σπίτι, με αποτέλεσμα την παρέμβαση της αστυνομίας. Τα περιστατικά συνέβαιναν ενώπιον των παιδιών. Επιπλέον, ανέφεραν ότι τα παιδιά είναι συνεχώς κλεισμένα στο σπίτι και δε έβγαιναν ποτέ έξω.

Στις 21 Φεβρουαρίου 2022  «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διαβίβασε την ανώνυμη αναφορά στην αρμόδια Εισαγγελία ανηλίκων.

Στις 7 Απριλίου 2022 το Τμήμα Ασφαλείας της περιοχής κάλεσε «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και ζήτησε τη συνδρομή του, καθώς τα τρία παιδιά απομακρύνθηκαν από το σπίτι κατόπιν εισαγγελικής εντολής λόγω άθλιων συνθηκών διαβίωσης. Το τμήμα ζήτησε να πραγματοποιηθεί η ασφαλής μεταφορά τους. Άμεσα άνθρωποι του Οργανισμού βρέθηκαν δίπλα στα παιδιά για να τους παρέχουν την απαραίτητη φροντίδα. Ήταν εντελώς παραμελημένα με δερματικά προβλήματα που πιθανόν προήλθαν από την ύπαρξη μούχλας, κατσαρίδων και ποντικιών στο σπίτι τους. Άμεσα εξασφαλίστηκε η μεταφορά τους στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» για να εξεταστούν. Καθώς δεν υπάρχουν τα έγγραφα των παιδιών, οι γιατροί υπολογίζουν τις ηλικίες τους σε έξι, τεσσάρων και δύο ετών.

Παράλληλα «Το Χαμόγελο του Παιδιού ενημερώθηκε ότι τα παιδιά επαιτούσαν στην περιοχή της εκκλησίας του Αγίου Παντελεήμονα και στις γύρω περιοχές

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» τονίζει πως θα παραμείνει με τους ανθρώπους του δίπλα τους για όσο χρειαστούν.