Ο νέος επιδημιολογικός χάρτης της χώρας, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά.

Αλλαγές και στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας μετά τη συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής σήμερα (22/07), ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης ενημέρωσης για τον κορονοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων υπογράμμισε ότι ο δήμος Μυκόνου παραμένει σε καθεστώς υψηλής επιδημιολογικής παρατήρησης και διερεύνησης. Τα περιοριστικά μέτρα θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι τη Δευτέρα, όταν και θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση.

Από εκεί και πέρα, οι περιφερειακές ενότητες Πιερίας, Καρδίτσας, Αχαΐας, Κορινθίας, Λασιθίου και Χανίων (εκτός του δήμου Γαύδου) ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «πορτοκαλί» (Επίπεδο 3).

Οι δήμοι Ζακύνθου, Λέρου, Βόρειας Κέρκυρας, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Νότιας Κέρκυρας, Κω, Δυτικής Λέσβου, Μυτιλήνης, Σίφνου, Σερίφου, Μήλου, Τροιζηνίας, Αντιπάρου και Ρόδου ανεβαίνουν επίσης επίπεδο και μεταφέρονται στο «πορτοκαλί» (Επίπεδο 3). Οι περιφερειακές ενότητες Έβρου (εκτός του δήμου Σαμοθράκης), Φλώρινας, Τρικάλων, Φωκίδας, Σερρών, Πέλλας, Φθιώτιδας, Λακωνίας (εκτός του δήμου Ελαφονήσου), Κιλκίς, Ευρυτανίας, Καβάλας, Δράμας και Ημαθίας ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «κίτρινο» (Επίπεδο 2).

Οι δήμοι Σκύρου, Καλύμνου, Λειψών, Παξών, Κιμώλου, Αίγινας, Πόρου, Ύδρας, Αλοννήσου και Σκοπέλου ανεβαίνουν επίπεδο και μεταφέρονται στο «κίτρινο» (Επίπεδο 2).

Τέλος, ο δήμος Κύθνου πέφτει επίπεδο και μεταφέρεται στο «πράσινο» (Επίπεδο 1).

Καταλήγοντας, ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε έκκληση για επαγρύπνηση, προτρέποντας παράλληλα τους πολίτες, εκτός από τις διακοπές τους, να προγραμματίσουν και τον εμβολιασμό τους.

«Η επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα μας απαιτεί επαγρύπνηση και αυξημένη προσοχή απ’ όλους. Απαιτεί επίσης να μην ατονήσουν οι εμβολιασμοί. Πέρα από τις διακοπές να προγραμματίσουμε και τον εμβολιασμό μας. Ο εμβολιασμός είναι ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Ταυτόχρονα δεν ξεχνάμε να τηρούμε πιστά τα μέτρα γιατί κάθε πισωγύρισμα, μας αναγκάζει να πάρουμε νέα μέτρα και έχουμε αποδείξει πως δεν διστάζουμε να το κάνουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.