Η ανταγωνιστική και σε τιμές και σε προϊόντα αγορά της πόλης του Βόλου, περιμένει να αυξηθεί το αγοραστικό ενδιαφέρον των καταναλωτών. Οι περίοδος των εορτών, οι αλλαγή του καιρού και οι χαμηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, φαίνεται πως κρατούν σε απόσταση τους βολιώτες από την εκπτωτική αγορά της πόλης.

Ο γραμματέας του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Νεκτάριος Νικολός, μίλησε σήμερα στην πρωινή ζώνη του sport fm 89,5 και φάνηκε αρκετά προβληματισμένος. “Φαίνεται πως οι περισσότεροι καταναλωτές περιμένουν την καταβολή των μισθών και των συντάξεων” είπε, προκειμένου να προχωρήσουν σε αγορές. Άλλωστε παραδοσιακά ο μήνας Ιανουάριος είναι ένας δύσκολος μήνας για τα εμπορικά καταστήματα.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Φεβρουαρίου 2024 ενώ τα καταστήματα αναμένεται να ανοίξουν και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου.

Ο εμπορικός κόσμος αναμένει πως οι χαμηλότερες τιμές των προϊόντων στα ράφια κατά τη διάρκεια της χειμερινής εκπτωτικής περιόδου θα προσελκύσουν τους καταναλωτές και εκείνοι, παρά την πίεση που συνεχίζει να δέχεται το διαθέσιμο εισόδημά τους, θα πραγματοποιήσουν αγορές προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους.

Τι προτιμούν οι καταναλωτές

Οι προτιμήσεις των καταναλωτών, κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων του χειμώνα, είναι καθιερωμένες και οι αγοραστικές συνήθειες εστιάζουν σε προσωπικές και οικογενειακές αγορές, όπως ένδυση και υπόδηση.

syn adv group