«Πολύ περίπλοκη» αποδεικνύεται η υπόθεση που έχει συγκλονίσει τον οργανισμό του BBC, με τον παρουσιαστή Χιου Έντουαρντς και τη συμπεριφορά του.

Το BBC ξεκινά εκ νέου την έρευνά του για τη συμπεριφορά του παρουσιαστή ειδήσεων – όνομα μεγάλο ο Έντουαρντς για το δίκτυο. Ο 61χρονος είναι ένας από τους πιο γνωστούς παρουσιαστές του σταθμού, ίσως και η «βιτρίνα του» παρουσιάζοντας το BBC News at Ten, το κορυφαίο ειδησεογραφικό πρόγραμμα του καναλιού.

Μάλιστα ήταν αυτός που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο 2022 τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.
Η αστυνομία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί ότι πλήρωσε ένα νεαρό άτομο για εικόνες σεξουαλικού περιεχομένου δεν αφορούσαν εγκληματική ενέργεια.
Η ίδια η σύζυγός του αποκάλυψε ότι ο Έντουαρντς είναι ο παρουσιαστής του BBC που βρίσκεται στο επίκεντρο των ισχυρισμών μετά από πέντε ημέρες φημών

Η ίδια εξέδωσε δήλωση εκ μέρους του, λέγοντας ότι βρισκόταν στο νοσοκομείο με σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας.
«Υπό το φως των πρόσφατων ρεπορτάζ σχετικά με τον «παρουσιαστή του BBC», κάνω αυτή τη δήλωση εκ μέρους του συζύγου μου, Χιου Έντουαρντς, μετά από πέντε εξαιρετικά δύσκολες μέρες. για την οικογένειά μας. Το κάνω αυτό κυρίως από την έγνοια για την ψυχική του ευημερία και για να προστατεύσω τα παιδιά μας.

Ο Χιου πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας. Όπως είναι καλά τεκμηριωμένο, τα τελευταία χρόνια νοσηλευόταν για σοβαρή κατάθλιψη. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιδείνωσαν πολύ τα πράγματα, υπέστη ένα ακόμη σοβαρό επεισόδιο και τώρα λαμβάνει νοσοκομειακή περίθαλψη, όπου θα παραμείνει για το άμεσο μέλλον.

Μόλις γίνει αρκετά καλά για να το κάνει, σκοπεύει να απαντήσει στις ιστορίες που έχουν δημοσιευτεί. Για να είμαστε ξεκάθαροι στον Χιου είπαν για πρώτη φορά ότι υπήρχαν κατηγορίες εναντίον του την περασμένη Πέμπτη.

Υπό τις περιστάσεις και δεδομένης της κατάστασης του Χιου , θα ήθελα να ζητήσω να γίνει σεβαστή η ιδιωτικότητα της οικογένειάς μου και όλων των άλλων που εμπλέκονται σε αυτά τα γεγονότα. Γνωρίζω ότι ο Χιου λυπάται βαθιά που τόσοι πολλοί συνάδελφοι έχουν επηρεαστεί από τις πρόσφατες εικασίες των μέσων ενημέρωσης. Ελπίζουμε ότι αυτή η δήλωση θα δώσει τέλος».
Σε ακρόαση από το Κοινοβούλιο ο γενικός διευθυντής

Ο γενικός διευθυντής του BBC δήλωσε ότι η υπόθεση παραμένει πολύ περίπλοκη και ότι η εσωτερική έρευνα θα ακολουθήσει τη δέουσα διαδικασία. Μάλιστα, ο Τιμ Ντέιβι έχει κληθεί και σε ακρόαση από το Κοινοβούλιο.

Η Sun, που είχε κάνει την αποκάλυψη, λέει ότι δεν είχε πρόθεση να υπονοήσει ότι ο Έντουαρντς είχε κάνει κάτι εγκληματικό και δεν θα δημοσιεύσει περαιτέρω πληροφορίες για το ζήτημα.