Μια καλή ιδέα για ένα εύκολο στην παρασκευή, νόστιμο γεύμα μέσα στην εβδομάδα. Συνοδεύστε τις μπριζόλες είτε με ρύζι, είτε με λαχανικά βραστά ή ψητά, είτε με πουρέ πατάτας, είτε με μια δροσερή σαλάτα λάχανο-καρότο.

Υλικά

  • 4 χοιρινές μπριζόλες
  • 4 κουτ σούπας έτοιμη σάλτσα μπάρμπεκιου
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τη σάλτσα μπάρμπεκιου, το μέλι και το χυμό πορτοκαλιού. Βάλτε τις μπριζόλες σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε τες με το μείγμα, αλατοπιπερώστε τες και σκεπάστε το σκεύος με αλουμινόχαρτο.
  2. Ψήστε τις μπριζόλες στους 200ο C στον αέρα για 45 λεπτά, αφαιρέστε μετά το αλουμινόχαρτο και ψήστε τες για 10 λεπτά ακόμα στο γκριλ για να πάρουν χρώμα.
  3. Συνοδέψτε με τη γαρνιτούρα της προτίμησής σας.