Οικογενειακές συγκεντρώσεις, πλουσιοπάροχο γιορτινό τραπέζι με παραδοσιακά εδέσματα και… ποδόσφαιρο. Αυτές είναι μερικές από τις συνήθειες των σελέμπριτι για τα Χριστούγεννα, σύμφωνα με δηλώσεις που έχουν κάνει κατά καιρούς.

Μεγάλα ονόματα του κινηματογράφου, της τηλεόρασης και της μουσικής βιομηχανίας έχουν μιλήσει κατά καιρούς, για τις παραδόσεις που ακολουθούν τις μέρες των εορτών.

Η παραδοσιακή μεξικανική πίτα, ταμάλες, έχει την τιμητική της, μιας και κυριαρχεί σε αρκετά εορταστικά δείπνα. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για το τραπέζι που ετοιμάζει η Σάντρα Μπούλοκ, η οποία προτιμά να μείνει πιστή στα έθιμα της πατρίδας της μητέρας της, Γερμανίας.

Διαβάστε παρακάτω τις συνήθειες 10 διάσημων σελέμπριτι για την ημέρα των Χριστουγέννων

Μάιλι Σάιρους

Η Μάιλι Σάιρους δεν είναι των παραδόσεων, αλλά τα Χριστούγεννα έχει καθιερωθεί, να παίζει ποδόσφαιρο με τον πατέρα της, Μπίλι Ρέι.

«Το αγαπημένο μου πράγμα που κάνω όταν πηγαίνω σπίτι είναι που πάμε και να πετάμε τη μπάλα έξω στη φάρμα του μπαμπά μου» είπε η ποπ σταρ στο «Good Morning Football» τον Δεκέμβριο του 2020 και πρόσθεσε: «Μερικές από τις καλύτερες αναμνήσεις μου είναι να παίζω ποδόσφαιρο με τον μπαμπά μου».

Εύα Λονγκόρια

Σε συνέντευξή της το 2021, η Εύα Λονγκόρια είχε δηλώσει πως λόγω της μεξικανικής καταγωγής της, ακολουθεί τα έθιμα μεξικανικού πολιτισμού.

«Είμαι Μεξικάνή. Γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα στις 24. Δεν έχουμε συνήθειες το πρωί των Χριστουγέννων, όπως να περιμένουμε τον Άγιο Βασίλη. Κάπως ήρθε ο Άγιος Βασίλης στις 14:00 και ιδού όλα τα δώρα» είχε δηλώσει. Στη συνέχεια, η ηθοποιός είπε: «Ετοιμάζουμε το τεράστιο γεύμα, τα δώρα και όλα αυτά το βράδυ της 24ης. Συνήθως πηγαίνουμε στη λειτουργία τα μεσάνυχτα. Αυτό είναι παράδοση».

Πρόσθεσε ακόμη, ότι τα ταμάλες είναι απαραίτητα για τις γιορτές στην οικογένειά της, αστειευόμενη, ωστόσο, ότι «είναι συσκευασμένα σε μια πλαστική σακούλα και πρέπει να μοιράζονται ομοιόμορφα, διαφορετικά γίνεται πόλεμος μεταξύ των θείων». «Πρέπει να μετρήσεις τα ταμάλες» τόνισε

.

Ρις Γουίδερσπουν

Η Ρις Γουίδερσπουν περνά τα Χριστούγεννα με τα παιδιά της και η αγαπημένη τους ασχολία είναι να φτιάχνουν κάποια συγκεκριμένα μπισκότα. «Ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα για αυτήν την εποχή του χρόνου είναι να στολίζω μπισκότα gingerbread (ψωμί με πιπερόριζα) με τα παιδιά μου. Λοιπόν, εντάξει, συνήθως τρώμε μόνο τη ζαχαρόπαστα» είχε γράψει η ηθοποιός σε ανάρτηση της στα social media. Η 46χρονη έχει αποκτήσει τρία παιδιά, ένα από τον γάμο της με τον Τζιμ Τοτ και δύο από τον γάμο της με τον Ράιαν Φίλιπ.

Σάντρα Μπούλοκ

Η ηθοποιός Σάντρα Μπούλοκ ακολουθεί την ευρωπαϊκή κουλτούρα κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, μέσω των φαγητών που ετοιμάζει και σερβίρει. Και πιο συγκεκριμένα, τα έθιμα της Γερμανίδας μητέρας της. Σε μια συνέντευξη στο «Kelly And Ryan LIVE» τον Δεκέμβριο του 2018, η Μπούλοκ δήλωσε ότι όποιος είναι προσκεκλημένος της τα Χριστούγεννα θα έτρωγε πολλά γερμανικά βαυαρικά λουκάνικα, βασικό στοιχείο των παραδοσιακών γερμανικών Χριστουγέννων

Μπρουκ Σιλντς

Τα Χριστούγεννα για την Μπρουκ Σιλντς δεν διαφέρουν από ένα παραδοσιακό δείπνο των εορτών. Ωστόσο, ο Δεκέμβρης είναι ο μήνας που υποδέχεται πιο συχνά τους φίλους της στο σπίτι, αφού όπως είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο παρελθόν:

«Από την μέρα των Ευχαριστιών και για όλο τον Δεκέμβριο, αγαπημένοι μου φίλοι έρχονται στο σπίτι μου για δείπνο. Μετακινώ τα έπιπλα και έχουμε χώρο να δειπνήσουμε όλοι μαζί. Μας αρέσει πολύ να ανταλλάσσουμε δώρα μεταξύ μας».

Νικ Τζόνας

Το ταμάλες είναι από τα πιο δημοφιλή εδέσματα των εορτών στην Αμερική και παίζουν καθοριστικό ρόλο, από ό,τι φαίνεται, στα Χριστούγεννα του Νικ Τζόνας. Σε σχετική ερώτηση με το πώς περνά την ημέρα των Χριστουγέννων, ο Νικ Τζόνας είπε: «Κάθε χρόνο, τρώμε ταμάλε το πρωί των Χριστουγέννων και είναι φοβερό. Η μαμά μου το ξεκίνησε και είναι ξεχωριστό γιατί ο Κέβιν, ο Τζο και εγώ έχουμε μεγαλώσει κάνοντας αυτό το πράγμα. Μας ταιριάζει πολύ να έχουμε ταμάλες τα Χριστούγεννα».

Γκουίνεθ Πάλτροου

Η Γκουίνεθ Πάλτροου δεν είναι από τους σελέμπριτι που υποδέχονται πολύ κόσμο στο σπίτι για τα Χριστούγεννα. Αντιθέτως, θέλει να περνά όσο περισσότερο χρόνο μπορεί στην κουζίνα και να μαγειρεύει διάφορα παραδοσιακά φαγητά για την οικογένειά της.

«Μαγειρεύω ούτως ή άλλως πολύ πριν από τα Χριστούγεννα, αλλά και μετά συνήθως περνάω τον περισσότερο χρόνο μαγειρεύοντας επίσης» είχε αναφέρει σε συνέντευξή της στο Daily Mail ‘s Femail το 2013 και συμπλήρωσε: «Όλες οι μυρωδιές, όλο το ζεστό κρασί, όλα τα στολίδια για την γαλοπούλα. Μας αρέσει να έχουμε όλη την οικογένεια μαζί. Πολύ παραδοσιακά Χριστούγεννα».

«Τα παιδιά μου ασχολούνται πολύ με την κουζίνα μαζί μου, ειδικά ο γιος μου, Μόσις. Του αρέσει να μαγειρεύει και ασχολείται πολύ όταν το κάνουμε, έχει πολλή υπομονή γι’ αυτό, είναι πολύ γλυκό. Με βοηθάει να μετρήσω και χτυπάει τέλεια τα αυγά, είναι πολύ καλός» πρόσθεσε.

Γουίλ Φέρελ

Κατά τη διάρκεια της εμφάνισής του σε ένα talk show το 2013, ο Γουίλ Φέρελ περιέγραψε τα «πολύ παραδοσιακά σουηδικά χριστουγεννιάτικα έθιμα» που ακολουθεί.

Ένα από αυτά είναι η παράδοση να κρατά κανείς ένα αναμμένο κερί δίπλα στο παράθυρο την περίοδο των γιορτών. Ο Φέρελ αστειεύτηκε ότι το νόημα πίσω από την παράδοση οφειλόταν στο ότι δεν είχαν ηλεκτρικό ρεύμα. Ωστόσο, το πραγματικό σκεπτικό πίσω από αυτό είναι ότι κατά τους σκοτεινότερους μήνες του Δεκέμβρη, οι Σουηδοί συνήθως κρατούν κηροπήγια δίπλα στα παράθυρά τους για να φωτίσουν τη μέρα και να δημιουργήσουν ένα πιο γιορτινό κλίμα στις γιορτές

.

Σελένα Γκόμεζ

«Κάθε χρόνο κάνουμε άχρηστα πράγματα και συνήθως αυτά είναι ξεκαρδιστικά δώρα. Απλώς είμαστε ενήλικες που παίζουν με χαζά παιχνίδια και ένα σωρό παιδιά είναι χαρούμενα και υπάρχει και πολύ καλό φαγητό» είπε η Σελένα Γκομέζ στο Entertainment Tonight τον Δεκέμβριο του 2021. «Εγώ ανυπομονώ πραγματικά να βρεθώ με την οικογένειά μου» συμπλήρωσε.

Γκέτεν Ματαράτσο

Ο Γκέτεν Ματαράτσο του «Stranger Things» περνά τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του και τα 9 ξαδέρφια του. «Η οικογένειά μου έκανε πάντα Secret Sanda (έθιμο που ο ένας παίρνει δώρο σε κάποιον που του έτυχε μετά από κλήρωση) με όλα τα εγγόνια. Είμαστε 10, οπότε είναι πάντα διασκεδαστικό να βλέπεις ποιο από τα ξαδέρφια σου θα πετύχεις. Επίσης, βοηθάει στο να μην χρειάζεται να παίρνουμε δώρα για εννέα άλλα άτομα» ανέφερε ο πρωταγωνιστής της δημοφιλούς σειράς.