Παραδοσιακά λίγες ώρες πριν από την τελετή απονομής των Όσκαρ, τα Χρυσά Βατόμουρα (Razzies) βράβευσαν τις χειρότερες ταινίες της χρονιάς. Οι ηθοποιοί του Χόλυγουντ τρέμουν στο άκουσμα μιας υποψηφιότητας για τα συγκεκριμένα βραβεία, καθώς πρόκειται για τα αντί – Όσκαρ, τα οποία «σημαδεύουν» τις χειρότερες ερμηνείες της χρονιάς.

Στην 42η τελετή απονομής για τα Χρυσά Βατόμουρα σάρωσε το μιούζικαλ «Νταϊάνα» του Netflix. Η παραγωγή για την Ουαλή Πριγκίπισσα κέρδισε σε πέντε κατηγορίες, συμπεριλαμβανομένων της Χειρότερης Ταινίας και του Χειρότερου Σεναρίου.

Απέσπασε, επίσης, το «χρυσό αγαλματίδιο» για τη χειρότερη ηθοποιό (Τζίννα ντι Βάαλ ως Πριγκίπισσα της Ουαλίας), τον χειρότερο Β’ γυναικείο ρόλο (Τζούντι Κέι σε διπλό ρόλο) και τη χειρότερη σκηνοθεσία (Κρίστοφερ Άσλεϊ).

Στους «νικητές» συμπεριλαμβάνεται και το «Space Jam: A New Legacy», η συνέχεια της ταινίας του 1996 με πρωταγωνιστή τον Μάικλ Τζόρνταν. Περισσότερο ως ριμέικ παρά ως συνέχεια, η ταινία με τον Λε Μπρον Τζέιμς στον πρωταγωνιστικό ρόλο θύμιζε διαφήμιση 115 λεπτών, όπως ανέφερε η διοργάνωση των Χρυσών Βατόμουρων.

Ο Τζέιμς κέρδισε τόσο για την ερμηνεία του ως Χειρότερος Ηθοποιός όσο και στην κατηγορία για το Χειρότερο Ζευγάρι στην οθόνη (μαζί με τους animated συμπρωταγωνιστές του), ενώ η ίδια η ταινία επιλέχθηκε ως το Χειρότερη Remake/Rip-Off ή Sequel.

Ο Μπρους Γουίλις, που φέτος είχε την τιμητική του με μια δική του κατηγορία, την «Χειρότερη ερμηνεία του Μπρους Γουίλις σε ταινία του 2021», κέρδισε για το «Cosmic Sin».

Στους νικητές συμπεριλαμβάνεται ακόμα, ο Τζάρεντ Λέτο, ο οποίος απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου, δίνοντας μια αμφιλεγόμενη ερμηνεία ως Πάολο στο «House Of Gucci», και ο Γουίλ Σμιθ, για την ερμηνεία του ως King Richard, πατέρας των Βένους και Σερένα Γουίλιαμς, για τον οποίο απέσπασε το φετινό βραβείο Redeemer.

Οι νικητές των Χρυσών Βατόμουρων
 

Χειρότερη ταινία
«Diana the Musical» (The Netflix Version)
 

Χειρότερος Α’ Ανδρικός Ρόλος
Λεμπρόν Τζέιμς – «Space Jam: A New Legacy»

Χειρότερος Α’ Γυναικείος Ρόλος
Τζίννα ντι Βάαλ – «Diana the Musical»
 

Χειρότερος Β’ Ανδρικός Ρόλος
Τζάρεντ Λέτο – «House of Gucci»
 

Χειρότερος Β’ Γυναικείος Ρόλος
Τζούντι Κέι – «Diana the Musical»

Χειρότερο ζευγάρι
Λεμπρόν Τζέιμς- και όλοι οι χαρακτήρες καρτούν του «Space Jam: A New Legacy»
 

Χειρότερο Remake, Rip-Off, ή Sequel
«Space Jam: A New Legacy»
 

Χειρότερος σκηνοθέτης
Κρίστοφερ Άσλεϊ – «Diana the Musical»
 

Χειρότερο σενάριο
Τζο Ντιπιέτρο – «Diana the Musical»

Δείτε σχετικό βίντεο :

https://www.youtube.com/watch?v=o44LK9qimyQ&feature=emb_imp_woyt