Η οικογένεια, οι φίλοι και ο Δήμος Βόλου, τιμούν τη μνήμη της ζωγράφου Ουρανίας Καλαμποκά σε μια εξαιρετική έκθεση έργων της καλλιτέχνιδος που έφυγε από τη ζωή πριν από ένα χρόνο.

Τα έργα της ζωγράφου αποτελούν μέρος από τη συλλογή της οικογένειας και των φίλων της εικαστικού και φιλοξενούνται μέχρι τις 26 Απριλίου στο Κέντρο Τέχνης του Βόλου Giorgio De Chiricco. Η έκθεση-αφιέρωμα διοργανώθηκε με τη στήριξη του Δήμου Βόλου.

Στα εγκαίνια της έκθεσης η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού -Διεθνολόγος κ. Αντωνοπούλου Έλενα, μίλησε φανερά συγκινημένη για την ξεχωριστή προσωπικότητα της Ουρανίας Καλαμποκά και για την συνδρομή της στα δρώμενα της πόλης, στη διάρκεια των 40 ετών εικαστικής παρουσίας στην πόλη του Βόλου.

Ο Γιώργος Λάππας είναι ο γιος της Ουρανίας Καλαμποκά και με την έκθεση αισθάνθηκε οτι πραγματοποίησε μια από τις ευχές της μητέρας του

Όλοι οι ομιλητές που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια, εξέφρασαν το θαυμασμό και την εκτίμηση για την Βολιώτισσα ζωγράφο, όχι μόνο ως καλλιτέχνη αλλά και ως άνθρωπο.

Η Ουρανία Καλαμποκά υπήρξε ένα αερικό, μια γυναίκα που χάραξε τη δική της διαδρομή πάνω σε χιλιάδες καμβάδες με χρώματα του Ονείρου και στα τελευταία χρόνια της ζωής της πρόσθεσε λέξεις στα όνειρα, γράφοντας παραμύθια, ζωγραφίζοντας η ίδια τους ήρωες των ιστοριών.

Το Λουνα Παρκ του Ουρανού

Είναι ο βασικός Πίνακας από το τελευταίο παραμύθι της Ουρανίας Καλαμποκά

Πολλά σχολεία και ομάδες έχουν ήδη επισκεφτεί την έκθεση, προκειμένου να γνωρίσουν τη ζωγράφο μέσα από τους πίνακές της.

Είναι αλήθεια οτι οι περισσότεροι καλλιτέχνες αναγνωρίζονται για τις ικανότητες και το ταλέντο τους, αφού έχουν φύγει από τη ζωή. Το εικαστικό αποτύπωμα της Ουρανίας έμεινε ως κληροδότημα για τα παιδιά και τα εγγόνια της και είναι σημαντική η προβολή των έργων της ως κατάθεση φόρου τιμής στη ζωγράφο που μετέτρεπε σε πίνακες τα όνειρά της.

Στο πλαίσιο της εκθεσης, οι επισκέπτες μπορούν να δουν επίσης έργα των παιδιών του Νηπιαγωγείου του Ιδιωτικού Σχολείου Αξιον Εστί που έχουν κερδίσει Βραβείο για το εικαστικό περιβαλοντικό μήνυμα. Τα έργα είναι κολάζ από ανακυκλώσιμα υλικά και έγιναν μετά πό τις πυρκαγιές που έπληξαν τα δάση της Ευβοιας. Η ζωγράφος Ουρανία Καλαμποκά δημιουργούσε μαζί με τα παιδιά του Ιδιωτικού Σχολείου στα εικαστικά εργαστήρια και το αποτέλεσμα των έργων είναι εκπληκτικό!

Η έκθεση είναι πραγματικά μια διαδρομή στην εικαστική πορεία της ζωγράφου και το κύριο χαρακτηριστικό στους πίνακές της είναι τα έντονα χρώματα και οι ονειρικές φιγούρες.

Η Οικογένεια της ζωγράφου έστειλε ευχαριστήριο μήνυμα σε όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση της έκθεσης.