Σε εστία υπερμετάδοσης κορωνοϊού εξελίχθηκε ένα μνημόσυνο στην Κερασιά του Δήμου Ρήγα Φεραίου, στη Μαγνησία. Μάλιστα, οι τοπικές υγειονομικές αρχές εκφράζουν ανοιχτά φόβους για μεγάλη διασπορά.

Σε σύνολο 150 κατοίκων, τα τελευταία 24ωρα έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 7 κρούσματα, μεταξύ των οποίων ο ψάλτης του χωριού, που διαγνώστηκε θετικός την περασμένη Παρασκευή, αναφέρει η ιστοσελίδα taxydromos.gr. Από κορωνοϊό νοσούν επίσης μέλη της οικογένειας του ψάλτη.

Η εκκλησία του χωριού έκλεισε, ενώ από ιχνηλάτηση θα περάσουν τουλάχιστον άλλα 50 άτομα. Ανάμεσά τους δύο ιερείς από κεντρικό ιερό ναό του Βόλου, οι οποίοι λειτούργησαν τις δύο τελευταίες Κυριακές στην εκκλησία του χωριού.

Πιθανολογείται πως ο συνωστισμός, που παρατηρήθηκε σε τελετή που έγινε πρόσφατα (μνημόσυνο), ενδεχομένως να προκάλεσε τη διασπορά του ιού. Υπολογίζεται ότι 20 άτομα έχουν τεθεί σταδιακά σε προληπτική καραντίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ίδιο Μέσο, όλοι όσοι νοσούν είναι ανεμβολίαστοι. Οι περισσότεροι είναι ασυμπτωματικοί ή με πολύ ελαφρά συμπτώματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των κατοίκων που έχουν κολλήσει είναι τα 40 με 75 έτη.

Ακόμη, αναφέρεται πως τα κρούσματα δεν εντοπίζονται σε μια μόνον οικογένεια, αλλά σε πολλές και διαφορετικές, οι οποίες δεν έχουν ιδιαίτερες σχέσεις μεταξύ τους.

Σήμερα, Πέμπτη 8 Ιουλίου, έγιναν τεστ κορωνοϊού μπροστά από το δημοτικό σχολείο Κερασιάς, από τις 8:30 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι, με τον δήμο να καλεί μέσω ανακοίνωσής του όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη μαζική δειγματοληψία, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος της διασποράς.

Σύμφωνα με το Star, ο ψάλτης ήταν θετικός στον κορωνοϊό και τον μετέδωσε στον επίτροπο της εκκλησίας, τη σύζυγό του, τα τρία του παιδιά και τον γαμπρό του.