Όπως φαίνεται από το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, το άτυχο χάσκι έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Ανατροπή με τις συνθήκες θανάτου του Όλιβερ, του χάσκι που βρήκε τραγικό θάνατο στην Αράχωβα. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ όπως προέκυψαν από το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν, το άτυχο σκυλί φέρεται να έπεσε θύμα αγέλης ζώων που του επιτέθηκε, τραυματίζοντάς το σοβαρά.

Οι αστυνομικοί εξέτασαν από την αρχή την υπόθεση, συγκεντρώνοντας μαρτυρίες και καταθέσεις τόσο από τον κηδεμόνα του ζώου, όσο και από άτομα που το έβλεπαν συχνά στους δρόμους της Αράχωβας. Παράλληλα, αναζήτησαν πληροφορίες από τους γιατρούς που εξέτασαν το ζώο και οι οποίοι έκαναν αναφορά στα σημάδια κακοποίησης που είχε. Επίσης είχαν στη διάθεσή τους τα στοιχεία που προέκυψαν από την εκταφή του σκύλου και τις νέες καταθέσεις της κτηνιάτρου που εξέτασε πρώτη το άτυχο χάσκι.

Το σενάριο αυτό βασίζεται σε μαρτυρίες από κατοίκους της περιοχής που κατέθεσαν στους αξιωματικούς του ανθρωποκτονιών που έχει αναλάβει την υπόθεση. Σύμφωνα με τις καταθέσεις κατά διαστήματα, αγέλη άγριων ζώων κατεβαίνει από τα βουνά της περιοχής και δημιουργεί προβλήματα και επιθέσεις σε άλλα ζώα.

Παράλληλα, από το οπτικό υλικό δεν φάνηκε κάποιος άνθρωπος να επιτίθεται στον σκύλο ήταν να τον βάζει σε κάποιο σπίτι.  Οι αστυνομικοί πάντως όπως τονίζουν βρίσκονται πολύ κοντά στην διαλεύκανση της υπόθεσης, ενώ αναμένεται τις επόμενες ημέρες και επίσημη ανακοίνωση από την ΕΛΑΣ.

Πηγή: Dnews.gr