«Ο κόσμος χρειάζεται λιγότερες drag queens και «περισσότερους Rangers» ανέφερε ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν κατά την ομιλία του στο Συνέδριο Συντηρητικής Πολιτικής Δράσης στις ΗΠΑ.

Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Fidesz κατά την επίσημη έναρξη της διάσκεψης στο Ντάλας την Πέμπτη (4 Αυγούστου), καταφέρθηκε επίσης κατά των «πολιτιστικών πολέμων» του δισεκατομμυριούχου Τζορτζ Σόρος

«Μπορώ ήδη να δω τα αυριανά πρωτοσέλιδα είπε ο Όρμπαν: ο δεξιός Ευρωπαίος ρατσιστής, αντισημίτης, Δούρειος Ίππος Πούτιν. Δεν με ήθελαν εδώ και έκαναν ό,τι μπορούσαν για να με εμποδίσουν».

Στη συνέχεια υποστήριξε ότι τμήματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης «μισούν» αυτόν και τη χώρα του.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε και στις προγραμματισμένες συντηρητικές πολιτικές της Ουγγαρίας, συμπεριλαμβανομένων των απαγορεύσεων περιεχομένου LGBTQ+ για παιδιά αλλά και της προσπάθειας να «ενωθούν» με τις ΗΠΑ ενάντια στους λεγόμενους «παγκοσμιοποιητές» και «προοδευτικούς».

Ο Βίκτορ Όρμπαν χρησιμοποίησε μεγάλο μέρος του τμήματός του για να καταφερθεί κατά της κοινότητα LGBTQ+, λέγοντας πως «[Οι Ούγγροι] αποφάσισαν ότι δεν χρειαζόμαστε περισσότερα φύλα – χρειαζόμαστε περισσότερους Rangers. Λιγότερους drag queens και περισσότερο Τσακ Νόρις!».

«Το μέλλον των παιδιών μας διακυβεύεται» και οι ψηφοφόροι δεν πρέπει «να κάνουν παραχωρήσεις», ανέφερε.

naftemporiki.gr