Ο Αμερικανός ηθοποιός και σκηνοθέτης Σον Πεν καλεί τους ηθοποιούς σε μποϊκοτάζ της φετινής τελετής απονομής των Όσκαρ εάν δεν επιτραπεί στον πρόεδρο της Ουκρανίας να εμφανιστεί μέσω βίντεο. Ο 61χρονος ηθοποιός έκανε το κάλεσμα αυτό σε συνέντευξή του στον παρουσιαστή του CNN, Τζιμ Ακόστα, χθες, μια ημέρα πριν την τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Η συμπαρουσιάστρια της τελετής Έιμι Σούμερ είχε δηλώσει νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα πως είχε προτείνει να προσκληθεί ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω βίντεο, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές εάν οι διοργανωτές αποδέχτηκαν την πρόταση αυτή.

«Δεν υπάρχει τίποτα μεγαλύτερο που θα μπορούσαν να κάνουν τα Academy Awards από το να δώσουν στον Ζελένσκι την ευκαιρία να μιλήσει σε όλους μας. Αντιλαμβάνομαι πως έχει ληφθεί η απόφαση να μην γίνει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Σον Πεν.

«Εάν συμβεί κάτι τέτοιο, θα λιώσω τα δικά μου Όσκαρ δημόσια» συνέχισε ο ηθοποιός αναφερόμενος στα βραβεία που έχει πάρει για τις ερμηνείες του στις ταινίες «Mystik River» και «Milk».

«Προσεύχομαι να μην συνέβη αυτό. Προσεύχομαι να μην υπήρξαν αλαζονικοί άνθρωποι που θεωρούν τους εαυτούς τους αντιπροσώπους του ευρύτερου καλού στον κλάδο μου, που αποφάσισαν να μην δώσουν τον λόγο στην ηγεσία της Ουκρανίας» συνέχισε. «Ελπίζω πως δεν συνέβη αυτό. Ελπίζω κάθε παραβρισκόμενος να αποχωρήσει εάν συμβεί κάτι τέτοιο». Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο εάν ο πρόεδρος της Ουκρανίας εμφανιστεί στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ.