Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις τα πάντα, αλλά αυτά τα οποία θα σου είναι απολύτως απαραίτητα και χρήσιμα.

Κατάφερες να περάσεις στη σχολή που πάντα ονειρευόσουν και μια νέα ζωή, η φοιτητική, ξεκινά για σένα.

Και αφού κατάφερες να βρεις το νέο σου σπίτι που θα περάσεις τα φοιτητικά σου χρόνια, έχεις να κάνεις ένα ακόμα βήμα.

Δεν είναι άλλο από τον εξοπλισμό του νέου σου σπιτιού. Ναι, μπορεί η διαδικασία αυτή να σε γεμίζει άγχος αφού εκτός από τα έπιπλα θα χρειαστείς τις απαραίτητες οικιακές συσκευές προκειμένου να έχεις ένα άνετο και λειτουργικό σπίτι.

Να θυμάσαι ότι δεν χρειάζεται να αγοράσεις τα πάντα, αλλά αυτά τα οποία θα σου είναι απολύτως απαραίτητα και χρήσιμα.
Πριν ξεκινήσεις τις αγορές σου φτιάξε μια λίστα με όλα όσα θα χρειαστείς για το νέο σου σπίτι.

  1. Φτιάξε την κουζίνα σου

Ένας από τους βασικούς χώρους του σπιτιού σου θα είναι ο χώρος της κουζίνας. Και φυσικά στο νέο σου σπίτι θα χρειαστείς τα απολύτως απαραίτητα: ψυγείο, κουζίνα και τις απαραίτητες μικροσυσκευές για να μαγειρεύεις.

Και για να μαγειρεύεις θα χρειαστείς φυσικά μια κουζίνα. Στην περίπτωση που θέλεις στο νέο σου σπίτι να ξεδιπλώσεις και το ταλέντο σου μαγειρική τότε σου απαραίτητη.
Βέβαια αν δεν διαθέτεις μεγάλο χώρο εξέτασε την ιδέα να αγοράσεις ένα φουρνάκι στο οποίο μπορείς άνετα να μαγειρεύεις και να ζεσταίνεις το φαγητό σου.
Αν πάλι δεν το έχεις με την μαγειρική και σκέφτεσαι για αρχή να τρως από τα τάπερ που θα στέλνει μαμά σου, τότε θα ήταν καλό να επενδύσεις σε ένα φούρνο μικροκυμάτων


Σε κάθε περίπτωση θα χρειαστεί ένα ψυγείο. Δεν χρειάζεται να αγοράσεις ένα μεγάλο ψυγείο. Προτίμησε ένα μικρού ή μεσαίου μεγέθους ψυγείου, με επάρκεια χώρου κατάψυξης για να διατηρείς το φαγητό που περίσσεψε και τις προμήθειες που θα έρχονται από το πατρικό σου.
Και αφού πήρες τα βασικά πάμε να δούμε τι άλλο θα χρειαστεί η κουζίνα σου.
Σίγουρα τηγάνια, ή σετ κατσαρόλας και φυσικά ταψιά.
Για να φτιάχνεις ένα υγιεινό πρωινό ή εύκολα και γρήγορα σνακ θα σου χρειαστούν διάφορες συσκευές για σνακ όπως για παράδειγμα μια τοστιέρα η μια φρυγανιέρα.
Ή ένας βραστήρας αυγών, αφού τα αυγά είναι μια φθηνή, αλλά εξαιρετικά θρεπτική τροφή. Περιέχουν σχετικά λίγες θερμίδες, αλλά είναι γεμάτα πρωτεΐνες, βιταμίνες, μέταλλα, υγιεινά λίπη και διάφορα θρεπτικά ιχνοστοιχεία.
Καλό θα ήταν να έχεις και έναν ηλεκτρικό στίφτη για να απολαμβάνεις την πορτοκαλάδα σου και για να παίρνει ο οργανισμός τις βιταμίνες που χρειάζονται για μια ισορροπημένη διατροφή.
Μην ξεχάσεις τον βραστήρα στον οποίο μπορείς να βράζεις σε χρόνο dt νερό, αλλά και έναν πολυκόπτη ιδανικό για να ψιλοκόβει λαχανικά, κρεμμύδια, τυριά, ξηρούς καρπούς, σοκολάτες κ.α.

  1. Καθαριότητα

Μετά το ψυγείο μια από τις πιο απαραίτητες συσκευές είναι το πλυντήριο ρούχων. Και φυσικά για σένα που τώρα ανοίγεις το δικό σου σπίτι θα χρειαστείς να βάζεις και μπουγάδα, ειδικά αν μένεις σε διαφορετική πόλη με τη μαμά σου και δεν μπορείς να της πηγαίνεις τα άπλυτα σου.

  1. Ξεκούραση

Η φοιτητική ζωή μπορεί να έχει αρκετή διασκέδαση και πάρτι μέχρι το πρωί, αλλά σίγουρα πρέπει να ξεκουράζεσαι και να κοιμάσαι.

Για αυτό θα χρειαστεί να αγοράσεις το κατάλληλο κρεβάτι. Αν το σπίτι σου διαθέτει μεγάλο υπνοδωμάτιο τότε μπορείς να επενδύσεις σε ένα υπέρδιπλο κρεβάτι.

  1. Επιχείρηση διάβασμα

Είτε το σπίτι σου διαθέτει αρκετά δωμάτια είτε όχι, το βέβαιο είναι ότι θα πρέπει να προσαρμόσεις έτσι τον χώρο σου ώστε να φτιάξεις το δικό σου γραφείο που θα μελετάς

Άλλωστε θα χρειαστείς απαραίτητα ένα γραφείο και ένα λάπτοπ για να κάνεις τις εργασίες σου ή ακόμα και να χαλαρώνεις σερφάροντας στα social media. Αν διαθέτεις ήδη υπολογιστή, σκέψου την ιδέα να αγοράσεις μια μεγαλύτερη οθόνη όπου θα μπορείς να παίζεις τα αγαπημένα σου παιχνίδια ή ακόμα να βλέπεις και τηλεόραση.

  1. Λευκά είδη

Τέλος μην ξεχάσεις ότι θα χρειαστείς σεντόνια για να κοιμάσαι αλλά και πετσέτες μπάνιου. Προτίμησε βαμβακερές πετσέτες που είναι απορροφητικές ενώ ταυτόχρονα είναι ελαφριές που σημαίνει ότι στεγνώνουν πολύ γρήγορα.