Τα μικρά ζώα και οι διακοπές, δεν πάνε πάντα μαζί. Κι αυτό γιατί η ευζωία, ενός σκύλου για παράδειγμα, δεν εξαρτάται μόνο από την αγάπη που του έχει ο κηδεμόνας του, αλλά και από την προτεραιότητα που δίνει στις ανάγκες του.

Δεν είναι λίγα τα ζωάκια που δεν μπορούν να ταξιδέψουν για διάφορους λόγους ή δεν θα απολάμβαναν καθόλου ένα κουραστικό ταξίδι που να περιλαμβάνει πεζοπορία στην έρημο ή εναλλαγή πέντε τρένων και τριών αεροπλάνων.

Το ίδιο σκέφτηκε και ο Andy Peck, όταν το 2010 είχε ένα σοβαρό ατύχημα στις Άνδεις και έπρεπε να μείνει αρκετό καιρό στην περιοχή. ‘Όμως είχε μαζί του και τον σκύλο του, Dave the dog, οπότε η κατάσταση δεν ήταν ιδανική για τον μικρό του φίλο. Εκεί κατάλαβε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε, τα μικρά ζώα να μένουν χαρούμενα και ασφαλή στο σπίτι, όταν οι κηδεμόνες τους ταξιδεύουν.

Έτσι, ίδρυσε την πλατφόρμα TrustedHousesitters, μια παγκόσμια κοινότητα που αγαπά τα κατοικίδια και έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν κόσμο όπου τα μικρά ζώα απολαμβάνουν εξίσου τον χρόνο τους, όσο οι άνθρωποί τους ταξιδεύουν.

Πώς λειτουργεί η κοινότητα

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν μία από τις τρεις διαφορετικές ετήσιες συνδρομές ή και τη συνδυαστική συνδρομή, οι οποίες κυμαίνονται από 119 ευρώ έως 239 ευρώ και περιλαμβάνουν διαφορετικές υπηρεσίες η κάθε μία, όπως είναι για παράδειγμα απεριόριστη ενημέρωση για διαθέσιμους εθελοντές, απεριόριστο pet sitting, 24ωρες βιντεοκλήσεις και επικοινωνία με κτηνιάτρους σε περίπτωση που κατά την απουσία τους κάτι συμβεί στο ζωάκι, συνεχής επικοινωνία μεταξύ εθελοντή και κηδεμόνα, 24ωρη υποστήριξη από την πλατφόρμα, αλλά ασφαλιστήριο που καλύπτει τόσο το σπίτι τους, όσο και τα ατυχήματα τρίτων.

Στη συνέχεια, καταχωρούν το προφίλ τους και τις φωτογραφίες τους, αν πρόκειται για εθελοντή και τις φωτογραφίες του μικρού τους φίλου, αν πρόκειται για κηδεμόνα, καθώς και τις ημερομηνίες του ταξιδιού τους, ώστε να διασταυρωθούν με τους κατάλληλους ανθρώπους που θα μείνουν με τα ζωάκια μέχρι εκείνοι να επιστρέψουν. Από την άλλη πλευρά, οι ερασιτέχνες pet sitters θα πρέπει να πληρώσουν μόνοι τους τα έξοδα της μετάβαση στον προορισμό, ενώ σε κάθε περίπτωση, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να αγαπούν τα ζώα.

Σημειώνεται ότι μέσω της πλατφόρμας, τόσο οι κηδεμόνες, όσο και οι ερασιτέχνες pet sitters, περνούν από συγκεκριμένους ελέγχους ασφαλείας και εξακρίβωσης στοιχείων, ενώ πλέον, ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσει κανείς ποιοι είναι οι κατάλληλοι άνθρωποι για το ζωάκι του, είναι να ανατρέξει στις κριτικές και στα αστέρια που έχουν λάβει οι εθελοντές από προηγούμενες συνεργασίες.
Win-win συνθήκη για όλους

Με αυτόν τον τρόπο, χιλιάδες άνθρωποι που αγαπούν τα ζώα έχουν την ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο, χωρίς να επιβαρύνονται με το κόστος της διαμονής, κι από την άλλη, αμέτρητοι κηδεμόνες κατοικιδίων που έχουν σκύλους, γάτες, κουνέλια, χάμστερ, ψάρια, ερπετά, ακόμη και άλογα, μπορούν να αναχωρήσουν ήρεμοι για το ταξίδι τους. Επίσης σημαντικό είναι το γεγονός ότι, η επιλογή ενός εθελοντή pet sitter, λειτουργεί και σαν ασφάλεια για το ίδιο τη σπίτι, καθώς δεν μένει άδειο για μέρες, αλλά και για τα λουλούδια, που ιδιαίτερα το καλοκαίρι, χρειάζονται συχνό πότισμα.

Όπως αναφέρουν οι pet sitters που λατρεύουν αυτόν τον τρόπο περιήγησης στον κόσμο, ο δεσμός που δημιουργούν με κάθε ένα από τα κατοικίδια, είναι εκπληκτικός. Εκείνη τη στιγμή, τα ζωάκια γίνονται δικά τους και σε κάθε ένα από αυτά, που είναι σκορπισμένα σε όλο τον κόσμο, έχουν αφήσει και ένα κομμάτι της καρδιάς τους.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι το ζωάκι δεν εγκαταλείπει τον χώρο του, για να μείνει σε ένα άγνωστο σπίτι φίλου ή συγγενή, λύση που στις περισσότερες περιπτώσεις δεν προσφέρεται έτσι κι αλλιώς.
πηγή: petmou.gr