Σε απεργιακές κινητοποιήσεις προχωρούν σήμερα εργαζόμενοι στην Amazon σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, της Γερμανίας και της Γαλλίας, διεκδικώντας καλύτερους μισθούς.

Σημειώνεται ότι η Black Friday είναι μία από τις ημέρες τους χρόνου με τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση, ειδικότερα για τις εταιρείες ηλεκτρονικού εμπορίου.
Το κάλεσμα για απεργία ήλθε από την πρωτοβουλία Make Amazon Pay, και προβλέπει κινητοποιήσεις σε περισσότερες από 30 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Το γερμανικό συνδικάτο Verdi είπε ότι είχαν προγραμματιστεί στάσεις εργασίας σε 10 κέντρα διαλογής σε αυτή τη χώρα. Τόνισε ότι ζητά από την εταιρεία να αναγνωρίσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας για τον τομέα του λιανικού εμπορίου και των ταχυδρομικών παραγγελιών και μια περαιτέρω συλλογική σύμβαση για καλή και υγιή εργασία.
«Είναι η πρώτη φορά που η Amazon έχει διεθνή απεργία», δήλωσε η Monika Di Silvestre, εκπρόσωπος του Verdi για τους εργαζόμενους της Amazon.
«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί μια μεγάλη παγκόσμια εταιρεία όπως η Amazon δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνη της τοπικά, περιφερειακά ή εθνικά», πρόσθεσε.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ