Bitcoin: Ξεκίνησε η «αφύπνισή» του – Οι τρεις παράγοντες που δείχνουν νέα υψηλά

Το Bitcoin, το δημοφιλέστερο κρυπτονόμισμα παγκοσμίως, έχει χάσει πάνω από το μισό της αξίας του από τον Απρίλιο. Ειδικότερα, καταγράφει πτώση άνω του 55% από το ιστορικό υψηλό των σχεδόν 65.000 δολαρίων στις 14 Απριλίου. Μια ιδιαίτερα απότομη πτώση, αν και δεν είναι κρυφό ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη. Το Bitcoin διαπραγματεύεται τις τελευταίες επτά εβδομάδες μεταξύ 31.500 και 40.500 δολαρίων. Στις 15 Μαΐου, έπεσε κάτω από τον μέσο όρο των προηγούμενων 20 εβδομάδων, συμαρασύροντας τα λιγότερο δημοφιλή κρυπτονομίσματα. Το παρελθόν δείχνει ότι όταν το Bitcoin βρίσκεται χαμηλότερα από τον μέσο όρο των 20 εβδομάδων, τα altcoins (όλα τα κρυπτονομίσματα εκτός από το Bitcoin) δυσκολεύονται να ανεβούν, πόσο μάλλον να φτάσουν σε νέα υψηλά.

Αυτή είναι η κατάσταση που επικρατεί σήμερα. Και παρά τα όσα λένε οι ειδικοί των χρηματοοικονομικών μέσων, δεν διαφαίνεται bear market στον ορίζοντα. Στην πραγματικότητα, κυριαρχούν τα αντίθετα σημάδια… Το Bitcoin συνεχίζει να ενισχύεται. Πάνω από 34.000 νέοι επενδυτές εισέρχονται καθημερινά στην αγορά του, γεγονός που προσδίδει αξιοπιστία στην άποψη ότι η βουτιά μετά τον Απρίλιο δεν αποτελεί παρά μία συνηθισμένη διόρθωση. Τα μαθηματικά μοντέλα που χρησιμοποιεί η ιστοσελίδα Glassnode σχετικά με τον εντοπισμό επενδυτών στο blockchain επιβεβαιώνουν την ανάπτυξη που παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα (βλ. διάγραμμα)

Οι «φάλαινες» του Bitcoin (επενδυτές που κατέχουν 1.000 ή περισσότερα Bitcoin) συνεχίζουν να αγοράζουν. Οι «φάλαινες» είναι σημαντικές για την αγορά κρυπτονομισμάτων, καθώς με τη δύναμη πυρός που διαθέτουν μπορούν να την επηρεάσουν ποικιλοτρόπως. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι μεγάλοι επενδυτές έχουν σταματήσει να πωλούν και ενισχύουν το χαρτοφυλάκιό τους. Αυτό σημαίνει ότι βλέπουν την τρέχουσα κατάσταση ως ευκαιρία αγοράς… και εκτιμούν πως οι τιμές θα εκτοξευθούν ξανά.

Το Bitcoin εξαφανίζεται από τα ανταλλακτήρια

Οι έμπειροι κρυπτοεπενδυτές συνήθως δεν αφήνουν την περιουσία τους σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, καθώς αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις βασικές αρχές των κρυπτονομισμάτων. Αντιθέτως, πολλοί είναι οι επενδυτές που κρατούν τα κρυπτονομίσματά τους σε ασφαλέστερα σημεία, όπως offline ψηφιακά πορτοφόλια.

Σε γενικές γραμμές, μια σημαντική αύξηση στον όγκο των ψηφιακών νομισμάτων σε ανταλλακτήρια μπορεί να θεωρηθεί ως bear market σημάδι, καθώς δείχνει ότι οι επενδυτές ετοιμάζονται να πουλήσουν. Αντίθετα, η φυγή από τις πλατφόρμες αποτελεί ένδειξη ότι οι επενδυτές είναι πιθανό να διατηρήσουν τις θέσεις τους. Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα, καθώς περισσότερα από 31.000 Bitcoin σε μία μόνο ημέρα αυτήν την εβδομάδα εξαφανίστηκαν από τις πλατφόρμες. Αυτό είναι ένα bullish σημάδι.

Οι miners είναι η «ραχοκοκαλιά» του δικτύου Bitcoin και η συμπεριφορά τους φανερώνει πολλές φορές την κατεύθυνση της αγοράς. Στο σημείο αυτό υπεισέρχεται ο πολλαπλασιαστής Puell, ο οποίος υπολογίζεται ως ο λόγος του τρέχοντος ημερήσιου όγκου των Bitcoin που παράγονται και αποτιμώνται στην τρέχουσα τιμή αγοράς προς τον κινούμενο ημερήσιο μέσο όρο της αξίας των Bitcoin που εξήχθησαν τις τελευταίες 365 ημέρες σε δολάρια. Ο πολλαπλασιαστής Puell παρέχει πληροφορίες σχετικά με πιθανές ζώνες αγοράς και πώλησης βάσει ιστορικών δεδομένων.

Το πράσινο σκιασμένο πλαίσιο στο παρακάτω γράφημα εμφανίζει περιόδους κατά τις οποίες η ημερήσια αξία έκδοσης ήταν εξαιρετικά χαμηλή. Όταν ο πολλαπλασιαστής Puell (πορτοκαλί γραμμή) βυθιστεί σε αυτό το επίπεδο, αντιπροσωπεύει μια εξαιρετική ευκαιρία αγοράς. Η μαύρη γραμμή φανερώνει την τιμή του Bitcoin και μπορείτε να δείτε ότι οι επενδυτές που αγόρασαν αυτές τις περιόδους και ανταμείφθηκαν μακροπρόθεσμα με μεγάλα έως και εξωπραγματικά κέρδη

Start typing and press Enter to search