Πώς να το φτιάξετε
Θα χρειαστείτε (για 3 μερίδες)
2 ½ φλιτζάνια γάλα
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 μεγάλα αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
λίγο τριμμένο μοσχοκάρυδο ή κανέλα
150ml ρούμι

Οδηγίες
Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, 2 κ.σ. ζάχαρη, το ρούμι και το μοσχοκάρυδο και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να αχνίσει.

Χτυπάμε με σύρμα τα ασπράδια του αυγού σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα, μαζί με 2 κ.σ. ζάχαρη. Αν θέλουμε προσθέτουμε και έξτρα ζάχαρη άχνη.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη με σύρμα μέχρι να ασπρίσουν.

Αφαιρούμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και προσθέτουμε κουταλιά-κουταλιά τους κρόκους που χτυπήσαμε, ανακατεύοντας. Το βάζουμε πάλι σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας, ώστε να παστεριωθούν τα αυγά.

Στο τέλος, σερβίρουμε γαρνίροντας με λίγη μαρέγκα.

Στη vegan εκδοχή του, μπορείτε να μην χρησιμοποιήσετε αυγά και να αντικαταστήσετε το ζωικό γάλα και την κρέμα γάλακτος με γάλα και κρέμα καρύδας.