Ανακοίνωση σχετικά με τα σενάρια περί χρήσης ναρκωτικών από τον τραγουδιστή της ιταλικής αποστολής που νίκησε στη Eurovision 2021 εξέδωσε η EBU.

Σάλος προκλήθηκε στα social media σχετικά με ένα πλάνο που έπιανε μια «ύποπτη» κατά πολλούς κίνηση του Νταμιάνο Ντάβιντ, του τραγουδιστή των Maneskin που εντυπωσίασαν χθες στη σκηνή του Ρότερνταμ. Στην ανακοίνωση που εξέδωσε η EBU επί του θέματος αναφέρεται πως ο τραγουδιστής θα υποβληθεί σε τοξικολογικές εξετάσεις, μόλις επιστρέψει στην πατρίδα του.

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Γνωρίζουμε τις εικασίες σχετικά με το πλάνο των Ιταλών νικητών του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision στο Green Room χθες το βράδυ. Το συγκρότημα αρνήθηκε τους ισχυρισμούς για χρήση ναρκωτικών και ο εν λόγω τραγουδιστής θα κάνει εθελοντικά τοξικολογικές εξετάσεις, όταν επιστρέψει στο σπίτι του. Αυτό το ζήτησαν οι ίδιοι χθες το βράδυ, αλλά δεν μπόρεσε να διοργανωθεί αμέσως από την EBU.

Το συγκρότημα, η διοίκηση και ο επικεφαλής της ιταλικής αντιπροσωπείας ενημέρωσαν ότι δεν υπήρχαν ναρκωτικά στο Green Room και εξήγησαν ότι ένα ποτήρι έσπασε στο τραπέζι τους και καθαριζόταν από τον τραγουδιστή. Η EBU μπορεί να επιβεβαιώσει ότι βρέθηκε σπασμένο γυαλί μετά από επιτόπιο έλεγχο. Συνεχίζουμε να εξετάζουμε προσεκτικά τα πλάνα και θα ενημερώσουμε για περαιτέρω εξελίξεις».