Eurovision 2021: Ουκρανία – Κύπρος εντυπωσίασαν τη δεύτερη ημέρα προβών
Χωρίς ιδιαίτερες εντυπώσεις κύλησε η δεύτερη ημέρα των τεχνικών προβών για τη Eurovision 2021, την Κυριακή (09/05), με την Κύπρο και την Ουκρανία να κερδίζουν το μεγαλύτερο χειροκρότημα.
Ολοκληρώθηκε η δεύτερη ημέρα τεχνικών προβών για τη Eurovision 2021και, την Κυριακή (09/05), στη σκηνή του Ahoy Arena στο Ρότερνταμ ανέβηκαν οι χώρες που εμφανίζονται στο β’ μισό του πρώτου ημιτελικού (18/05).
Την αρχή έκανε η Κύπρος με την Έλενα Τσαγκρινού να γεμίζει με καθρέφτες και φωτιές τη σκηνή, χαρίζοντας μια εντυπωσιακή σκηνική παρουσία που ενθουσίασε αλλά δεν εντυπωσίασε, αν και θεωρείται δεδομένη η πρόκριση του «El Diablo» στον τελικό της 22ας Μαΐου.
Στη συνέχεια, ήταν η σειρά της Νορβηγίας με τον «έκπτωτο άγγελο», όπως ονομάζεται το τραγούδι του TIX, o οποίος παρουσίασε ό,τι και στον εθνικό τελικό της χώρας με την άκρως εκκεντρική εμφάνιση, με εκείνον στα λευκά και τους χορευτές στα μαύρα, σαν διαβόλους, σε μια κάπως… φορτωμένη σκηνική παρουσία από την οποία δεν έλειψαν οι φωτιές και, λογικά, θα προκριθεί στον τελικό.
Πρώτη απογοήτευση της ημέρας ήταν η Κροατία, με την Albina και το τραγούδι «Tick-Tock», με σαφείς αναφορές στη δεκαετία του ’80 σε ενδυματολογικό πλαίσιο. Μπορεί η φωνητική απόδοση να μην ήταν και η καλύτερη δυνατή, ωστόσο πρόκειται για μια τυπική σκηνική παρουσίαση ποπ τραγουδιού που, μάλλον, δεν θα πάρει εύκολα βαθμούς όσον αφορά στην αισθητική του. Ευχάριστη έκπληξη ήταν το Βέλγιο καθώς οι Hooverphonic τραγούδησαν το ατμοσφαιρικό κομμάτι με τίτλο «Wrong Place» και κέρδισαν τις εντυπώσεις μες στην απλότητά τους, με τέσσερα βάθρα στα οποία βρίσκονται οι μουσικοί του συγκροτήματος και περιστοιχίζουν την κεντρική ερμηνεύτρια.
Το Ισραήλ εκπροσωπεί η Eden Alene με το ποπ τραγούδι «Set Me Free», και στη σκηνική εμφάνιση προτιμήθηκαν ασπρόμαυρα ρούχα και μια σύγχρονη χορογραφία δίχως, ωστόσο, εντυπωσιακά στοιχεία.
Δεύτερη -και μεγαλύτερη- απογοήτευση της ημέρας μέχρι εκείνο το σημείο ήταν η Roxen από τη Ρουμανία με το κομμάτι «Amnesia» και, μάλλον, οι τηλεθεατές θα το ξεχάσουν εύκολα στον ημιτελικό γιατί η τραγουδίστρια δεν είχε καλή φωνητική απόδοση και οι χορευτές με ασπρόμαυρα ρούχα επιδίδονται σε μια ωραία σκηνική παρουσίαση η οποία δεν αρκεί για να διασφαλίσει την πρόκριση στον τελικό.
Άλλη μια συμμετοχή που δεν επιβεβαίωσε τις προσδοκίες ήταν αυτή του Αζερμπαϊτζάν, με την Efendi να είναι ντυμένη στα μαύρα και να περιστοιχίζεται από χορεύτριες εξίσου ντυμένες στα μαύρα οπότε η τραγουδίστρια δεν ξεχωρίζει. Στο φόντο εμφανίζονται παραδοσιακά σύμβολα και η χορογραφία ήταν κάπως απλοϊκή για το έθνικ κομμάτι «Mata Hari», του οποίου η φωνητική απόδοση ήταν απλά ανεκτή.
Προτελευταία χώρα ήταν η Ουκρανία με τους Go_A να γεμίζουν με electro vibes το Ahoy Arena, ερμηνεύοντας το «Shum». Τα μέλη του συγκροτήματος στέκονται σε ένα τετράγωνο βάθρο το οποίο περιστοιχίζεται από κλαδιά και στο φόντο φιγούρα και νέον σχηματισμοί «δένουν» με το κομμάτι, το οποίο η ερμηνεύτρια είπε πάρα πολύ καλά, αν και πολλοί εστίασαν στα… λαχανί μανίκια της.
Η μεγαλύτερη απογοήτευση ήρθε, όμως, στο τέλος της ημέρας καθώς η Μάλτα φάνταζε φαβορί για τη νίκη βάσει των στοιχημάτων μέχρι και πριν από αυτή την πρόβα. Η Destiny τραγούδησε πολύ καλά το «Je Me Casse» ντυμένη στα φούξια ασορτί με τις χορεύτριες που τη συνοδεύουν. Αρχικά, εμφανίζονται σε μια πλατφόρμα χωρίς εντυπωσιακή χορογραφία και, στη συνέχεια, κατεβαίνουν από αυτήν, με το φόντο να εναλλάσσεται και να χρησιμοποιούνται πίδακες φωτιές.
ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΠΡΟΒΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΕΔΩ :