Ghosting: Γιατί εργοδότες και εργαζόμενοι απλά «εξαφανίζονται»

Το ghosting είναι ένα φαινόμενο της εποχής μας. Παρατηρείται όταν κάποιος διακόπτει απότομα οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας σε μία σχέση είτε είναι προσωπική, είτε φιλική, είτε ακόμα και επαγγελματική.

Το φαινόμενο το τελευταίο διάστημα παρατηρείται όλο και περισσότερο στον επαγγελματικό χώρο, με εργοδότες να μην απαντούν σε κάποιον υποψήφιο που τους έχει στείλει βιογραφικό. Σύμφωνα με το BBC, πολλοί είναι αυτοί που ενώ περνούν το στάδιο των συνεντεύξεων στη συνέχεια δεν λαμβάνουν καμία απάντηση από την εταιρεία.

Το 75% έχει πέσει θύμα ghosting στην εργασία

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα στοιχεία έρευνα του Indeed από το 2021, σύμφωνα με τα οποία το 75% από τους 1.500 που έψαχναν για δουλειά παγκοσμίως έχει πέσει θύμα ghosting. Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 27% των εργοδοτών στις ΗΠΑ που βρίσκονται στην ιστοσελίδα αγγελιών Indeed υποστήριξαν ότι δεν είχαν κάνει «ghosting» σε κάποιον υποψήφιο τον τελευταίο χρόνο.

Ωστόσο, το φαινόμενο αυτό δεν παρατηρείται μόνο από τους εργοδότες, αλλά πολλές φορές και από τους εργαζόμενους, καθώς όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, πολλοί είναι αυτοί που αγνοούν να απαντήσουν σε μηνύματα ή τηλεφωνήματα της εταιρείας που εργάζονται. Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί και το φαινόμενο ένας εργαζόμενος να μην εμφανίζεται καθόλου στην εταιρεία, ακόμη και την πρώτη ημέρα δουλειάς. Σύμφωνα με την έρευνα το 28% των εργαζομένων ανέφεραν ότι έκαναν ghosting σε εργοδότες

Ποιοι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν σε τέτοιες συμπεριφορές

Σε μία εποχή που οι εργοδότες κατακλύζονται από βιογραφικά, καθώς η αποστολή τους πλέον ηλεκτρονικά, είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να μην προλαβαίνουν να απαντήσουν σε όλα. Αυτό, όπως αναφέρουν δεν είναι προσωπικό. Παράλληλα, με τη διαδικασία των συνεντεύξεων- λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού – να γίνεται όλο και περισσότερο μέσω Zoom, οι υπεύθυνοι προσωπικού έχουν τη δυνατότητα να δουν πολλούς υποψηφίους για τη θέση εργασίας που ζητείται. Ωστόσο, αυτό σημαίνει περισσότερη κούραση, με αποτέλεσμα να μην απαντούν μετά από συνεντεύξεις.

Την ίδια στιγμή, η εύρεση εργασίας αποτελεί πλέον μία απλή διαδικασία, η οποία γίνεται διαδικτυακά, ανοίγοντας πολλές «πόρτες» στην αγορά εργασίας. Αυτό σημαίνει πως ακόμα και σε μία ημέρα, οι υποψήφιοι που ψάχνουν για δουλειά έχουν τη δυνατότητα να στείλουν δεκάδες βιογραφικά. Αν έχουν ανοιχτές πολλές αιτήσεις για δουλειά, τότε είναι εύκολο απλά να ξεχάσουν ή να αγνοήσουν κάποια από αυτές.

Νέα Ζηλανδία: Η πατάτα-γίγας τελικά δεν ήταν πατάτα

Το ερώτημα είναι σχεδόν φιλοσοφικό: πότε μια πατάτα είναι πατάτα; Μόνο όταν μοιάζει;

Όταν έχει το σωστό μέγεθος και τη γεύση που περιμένουμε να έχει μια πατάτα; Τον περασμένο Αύγουστο ο Κόλιν Κρεγκ-Μπράουν από τη Νέα Ζηλανδία βρήκε μέσα στο χώμα κάτι που έμοιαζε με τεράστια πατάτα και όντως είχε τη γεύση της. Μοιράστηκε το εύρημα του με τον οργανισμό των Βραβείων Γκίνες, βέβαιος ότι είχε εντοπίσει την μεγαλύτερη πατάτα του κόσμου.

Έστειλε φωτογραφίες, χαρτιά και δείγματα, αλλά η απάντηση, όπως γράφει ο Guardian, ήταν αρνητική. Η ανάλυση έδειξε ότι το εύρημα του Κόλιν δεν ήταν πατάτα, άλλα μια κολοκύθα. Ετσι πήγε στον βρόντο όλο το ενδιαφέρον που είχε δείξει ο Κόλιν και η σύζυγός του για την «πατάτα», οι φωτογραφίες της που ανέβαζαν στο Facebook, ακόμη και το μικρό καροτσάκι για να την κουβαλούν.

Η «πατάτα» είναι τώρα στο ψυγείο του Κόλιν. «Της λέω ένα ‘γεια’ όταν βγάζω λουκάνικα», λέει και προσθέτει ότι τα εγγόνια του ακόμη θέλουν να τη βλέπουν – έστω και αν δεν είναι η μεγαλύτερη πατάτα του κόσμου.

Start typing and press Enter to search