Τα δεδομένα στον χώρο της διαμονής και του ταξιδιού μέρα με τη μέρα αλλάζουν. Ο σημερινός ταξιδιώτης δεν ικανοποιείται εύκολα και έπειτα από μια χρονιά – διάλειμμα θέλει να ετοιμάσει βαλίτσες και να επιλέξει κάτι που μπορεί να του προσφέρει κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Αυτό ωθεί τη βιομηχανία να είναι πιο ανοιχτή και δεκτική σε νέα ερεθίσματα, κατά μία έννοια να «πειραματίζεται» περισσότερο. Σε αυτό το κλίμα άρχισε να ανθίζει το glamping, o κομψός όρος που αναφέρεται στην εμπειρία όπου η αίγλη και η λάμψη συναντά το κάμπινγκ.

Ο όρος ουσιαστικά σημαίνει «πολυτελής διαμονή στη φύση», δηλαδή σε σκηνή με πολυτέλεια, αλλά για να το καταλάβετε καλύτερα φανταστείτε αυτό: να πηγαίνετε για πεζοπορία, ποδηλασία, καγιάκ, ιππασία, ψάρεμα ή ό,τι άλλο θέλει η καρδιά σας και στη συνέχεια να επιστρέφετε σε ένα «σπίτι» με ένα άνετο κρεβάτι, γκουρμέ γεύματα και έτοιμη φωτιά στη μέση για να καθίσετε περιμετρικά της.

Λαμβάνοντας άλλωστε υπόψη όλα όσα έχουν συμβεί στον κόσμο τον τελευταίο χρόνο και βγαίνοντας από μια πολύμηνη καραντίνα, είναι φυσικό και επόμενο να αποζητούμε όλοι ανοιχτούς χώρους και ύπαιθρο με μια διαμονή όμως που να συνδυάζει μοναδικές εμπειρίες με ινσταγκραμικές στιγμές. Δεντρόσπιτα, σκηνές, ησυχαστήρια στην πλαγιά ενός βουνού, κτίρια που άλλαξαν χρήση, οτιδήποτε τελοσπάντων που δεν μοιάζει με ξενοδοχείο αλλά έχει τις παροχές και τις υπηρεσίες ενός ξενοδοχείου. Αυτό είναι και αυτό προσφέρει το glamping!

Το glamping μπήκε στο νομοσχέδιο του τουρισμού

Η συγκεκριμένη τάση έχει γίνει μάλιστα τόσο δημοφιλής που από πέρυσι το Glamping μπήκε στο νομοσχέδιο του τουρισμού με στόχο τη διαφοροποίηση του τουριστικού αυτού προϊόντος. Ετσι σύμφωνα με το άρθρο 37 του σχετικού νομοσχεδίου με τον όρο «glamping» νοείται η εμπειρία πολυτελούς διαμονής στη φύση, σε τουριστικά καταλύματα στην ύπαιθρο που ανεγείρονται σε εκτός σχεδίου περιοχές και περιλαμβάνουν διαφοροποιημένους τύπους διαμονής σε δομές ήπια εναρμονισμένες στο φυσικό περιβάλλον, συνδυάζοντας υψηλή αισθητική και παροχή αναβαθμισμένων υπηρεσιών.

Glamping στην Ελλάδα

Αν σας εξιτάρει λοιπόν η ιδέα να το δοκιμάσετε, οι παρακάτω επιλογές σε διάφορα μέρη της Ελλάδας θα σας ενθουσιάσουν, ενώ, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως παρά το γεγονός ότι κάποια από τα spots αυτά υπήρχαν εδώ και μερικά χρόνια οι ιδιοκτήτες, διαπιστώνοντας τη μεγαλύτερη ζήτηση, απέδειξαν ότι έχουν γρήγορα αντανακλαστικά και διοργανώνουν ακόμη περισσότερες δραστηριότητες για τους φιλοξενούμενους ενώ και οι εγκαταστάσεις έχουν αναβαθμιστεί σημαντικά.

Αγραμάδα στη Χαλκιδική

Στους πρόποδες μιας βουνοπλαγιάς, έξω από ένα γραφικό χωριό της Χαλκιδικής, το Χάνι Αγραμάδα προσφέρει την τέλεια τοποθεσία για καλοκαιρινές αλλά και χειμερινές εξορμήσεις. Περιπατητικά μονοπάτια, τοπικές ταβέρνες και σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος (20 λεπτα από την γενέτειρα του Αριστοτέλη), όπως επίσης και κολύμπι με την κοντινότερη παραλία να απέχει μόλις 15 λεπτά, το Χάνι Αγραμάδας προσφέρει την δυνατότητα να εξερευνήσετε όλα όσα η Χαλκιδική έχει να σας προσφέρει.