Μπορεί το Graphic Novel να είναι το νέο εκπαιδευτικό εργαλείο; Θα το μάθουμε μέσα από την ενδιαφέρουσα εκδήλωση απόψε στις 19.00 στο Μουσείο Πόλης του Βόλου

Την φορτισμένη λέξη με αρνητικό πρόσημο, Ολοκαύτωμα, μια λέξη που είναι συνυφασμένη με τον πόνο, την απώλεια και πολλά βάσανα που τραυμάτισαν χιλιάδες ανθρώπους, μια λέξη που αντικατοπτρίζει το βασανισμό και ένα θλιβερό κομμάτι της Ιστορίας, θα επιχειρήσουν να προσεγγίζουν με το νέο εγχειρίδιο Graphic Novel. Δεν αποτελεί απλά ένα βιβλίο, ούτε είναι αποτέλεσμα μια πιο “εύπεπτης” πλευράς της λογοτεχνίας με την έννοια της “ανάλαφρης”αλλά είναι μια ξεχωριστή και πολύ ενδιαφέρουσα μέθοδος κατανόησης και μετάδοσης της γνώσης ενός ιστορικού γεγονότος.

Για τους εκπαιδευτικούς είναι αρκετά μεγάλος ο βαθμός δυσκολίας να προσεγγίσουν προκειμένου να μεταδώσουν στους μαθητές τη γνώση. Αυτό το πρόβλημα έρχεται να λύσει ένα graphic novel, το οποίο στοχεύει να αποτελέσει ένα πολύτιμο εγχειρίδιο για τους διδάσκοντες ενώ παράλληλα κερδίζει τα παιδιά καθώς αποτελεί ένα αγαπητό μέσο γι αυτά.

Με απλά και κατανοητά επιχειρήματα, η κ. Βίκυ Μαντζώρου, πρόεδρος του Συλλόγου Φιλολόγων Μαγνησίας, μίλησε σήμερα στην πρωινή ζώνη του sport fm 89,5 και εξήγησε πόσο σημαντικό εκαπιδευτικό εργαλείο μπορεί να αποδειχτεί ένα gRaphic Novel με αφορμή την αποψινή εκδήλωση στην πόλη του Βόλου.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Οι συγγραφείς του βιβλίου Graphic Novel και  Ολοκαύτωμα: Γεωργία Καραντώνα και Τασούλα Τσιλιμένη από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, συγκέτρωσαν πολύτιμες πληροφορίες, δεδομένου του περιορισμένου υλικού στην Ελλάδα αναφορικά με το Ολοκαύτωμα και την αναζήτηση πηγών από την κ. τσιλιμένη, οπότε η έκδοση του σύγχρονου Graphic Novel, περιλαμβάνει βιβλία από όλο τον κόσμο, σε μια διεξοδική μελέτη της κα Καραντώνα, υποψήφιας διδάκτορος στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της διατριβής της.

SYN ADV GROUP