Ένας διαστρικός κομήτης απειλεί την Γη με αφανισμό. Ο Tζον θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να προστατέψει την γυναίκα και τον μικρό του γιο και να βρεθούν όλοι μαζί σε ένα ασφαλές καταφύγιο. Καθώς η ώρα μηδέν για τη σύγκρουση πλησιάζει, η οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με εμπόδια που την κρατούν μακριά από την σωτηρία, σε ένα εφιαλτικό τοπίο πανικού και απόλυτης καταστροφής.

Η ταινία «Greenland: Το Τελευταίο Καταφύγιο» του Ρικ Ρόμαν Γουό, με τον Τζέραρντ Μπάτλερ στον ρόλο του Τζον και την Μορένα Μπάκαριν, στον ρόλο της συζύγου του, Άλισον, επιστρέφει για το σίκουελ, με την ίδια ομάδα.

Η δεύτερη ταινία πιάνει το νήμα της ιστορίας μετά την καταστροφή, όταν η οικογένεια του μηχανικού Τζον Γκάριτι πρέπει να εγκαταλείψει το ειδικά διαμορφωμένο καταφύγιο στη Γροιλανδία όπου διέφυγε και να ξεκινήσει ένα επικίνδυνο ταξίδι στην κατεστραμμένη, έρημη και επιπλέον, παγωμένη Ευρώπη αναζητώντας ένα νέο σπίτι. 

about:blank Η ταινία των 35 εκατ. δολαρίων, έκανε πρεμιέρα το περασμένο καλοκαίρι εν μέσω πανδημίας, με τις περισσότερες αίθουσες κλειστές ή σε λειτουργία με περιορισμένη χωρητικότητα και ανέβηκε στο νούμερο ένα σε 26 χώρες εκτός ΗΠΑ -μεταξύ αυτών Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία και Ρωσία. Μετά τις αίθουσες προβλήθηκε στο HBO Max, ενώ ήταν στην κορυφή της λίστας VOD. 

Όπως είχε πει ο σκηνοθέτης «το Greenland μιλάει για την ανθρωπότητα εν μέσω μίας παγκόσμιας καταστροφής, υπογραμμίζοντας τι είναι ικανοί οι άνθρωποι να κάνουν ο ένας στον άλλον, καλό ή κακό, όταν οι συνθήκες είναι ζωή ή θάνατος». 

Τα γυρίσματα του σίκουελ θα ξεκινήσουν το 2022.