Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν (Harvey Weinstein) δικάζεται στο Λος Άντζελες, όπου ο φυλακισμένος πρώην παραγωγός ταινιών του Χόλιγουντ αντιμετωπίζει 11 ακόμη κατηγορίες για κακοποίηση.
Ο 70χρονος εκτίει επί του παρόντος 23 χρόνια στη φυλακή της Νέας Υόρκης, αφού καταδικάστηκε για σεξουαλικές επιθέσεις, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού. Ο αγώνας για αλλαγή που έφερε το #MeToo, δίνεται και πάλι στις δικαστικές αίθουσες και οι νέες κατηγορίες περιλαμβάνουν ισχυρισμούς για επιθέσεις και βιασμούς που φέρονται να έλαβαν χώρα σε ξενοδοχεία του Λος Άντζελες μεταξύ 2004 και 2013. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες.
Η επιλογή των ενόρκων, η οποία άρχισε τη Δευτέρα, αναμένεται να διαρκέσει περίπου δύο εβδομάδες. Πέντε φερόμενα ως θύματα αναμένεται να καταθέσουν κατά τη διάρκεια της δίκης.
Ο βραβευμένος με Όσκαρ παραγωγός των ταινιών Shakespeare in Love και Pulp Fiction ισχυρίζεται ότι οι σεξουαλικές του επαφές ήταν συναινετικές και ο δικηγόρος του δήλωσε στον Τύπο ότι ο τελευταίος γύρος των ισχυρισμών «προέρχεται από πολλά χρόνια πριν» και δεν μπορεί «να τεκμηριωθεί ή να επιβεβαιωθεί από κανένα εγκληματολογικό στοιχείο» ή «αξιόπιστους μάρτυρες». Σε περίπτωση καταδίκης, ο Γουάινστιν θα μπορούσε να περάσει 140 επιπλέον χρόνια πίσω από τα κάγκελα της φυλακής. Στο Λος Άντζελες, οι εισαγγελείς του απήγγειλαν αρχικά κατηγορίες στις αρχές του 2020, αλλά επέλεξαν να αναστείλουν τη δίκη μέχρι να ολοκληρωθούν οι νομικές διαδικασίες στη Νέα Υόρκη.
Αστέρες όπως η Αντζελίνα Τζολί, η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Σάλμα Χάγιεκ κατηγόρησαν τον Γουάινστιν για επίθεση ή παρενόχληση. Σε δήλωσή του, την οποία επικαλούνται οι Los Angeles Times, ένας από τους συνηγόρους υπεράσπισης του Γουάινστιν, ο Μαρκ Βέρκσμαν, δήλωσε ότι ορισμένες από τις γυναίκες που αναμένεται να καταθέσουν θα είναι γνωστές στο κοινό.
Οι μάρτυρες στη δίκη θα αναγνωρίζονται είτε ως Jane Doe είτε με το μικρό τους όνομα και τα αρχικά τους, σύμφωνα με τους Times. Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης θα παρουσιάσει αυτή την εβδομάδα την ταινία She Said, η οποία αναφέρεται στην έρευνα της εφημερίδας του 2017 για τον Γουάινστιν.