Light ραβανί χωρίς αλεύρι και αυγά

Σίγουρα δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν αγαπούν τα γλυκά. Οι περισσότεροι από εμάς «λιώνουμε» για μια γλυκιά αμαρτία!

Και ποιος δεν θέλει να απολαύσει ένα λαχταριστό γλυκάκι, που αφήνει μια απίθανη γεύση στον ουρανίσκο;

Τα σπιτικά γλυκά, όπως έχουμε πει, είναι πάντα καλύτερα, πιο γευστικά αλλά και πιο υγιεινά καθώς ξέρουμε τι βάζουμε, ελέγχοντας τις ποσότητες

Ψάχνοντας για το ιδανικό γλυκό, πέσαμε πάνω σε μια απίθανη συνταγή για light ραβανί!

Κι όμως γίνεται, καθώς δεν θα χρειαστείς αλεύρι, αυγά και ζάχαρη. Το αποτέλεσμα είναι ένα ζουμερό, μελένιο γλυκό που θα σου πάρει το μυαλό.

Έχει μόλις 267 θερμίδες θα είναι ό,τι πρέπει για τις απογευματινές λιγούρες, μετά τη δουλειά.

Σημείωσε τι θα χρειαστείς και ξεκίνα να το φτιάχνεις:

ΥΛΙΚΑ

  • 120 ml. γάλα αμυγδάλου (ή άλλο φυτικό γάλα)
  • 56 γρ. vegan βούτυρο
  • 165 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 100 γρ. υποκατάστατο ζάχαρης
  • 3/4 κ.γ. baking powder
  • 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 120 γρ. vegan γιαούρτι

Για το σιρόπι

  • 220 ml. νερό
  • 220 γρ. μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινήστε ζεσταίνοντας σε ένα κατσαρολάκι το γάλα με το βούτυρο. Μόλις λιώσει το βούτυρο σβήστε το μάτι και βγάλτε στην άκρη.
  • Στο ζεστό μείγμα ρίξτε το σιμιγδάλι και ανακατέψτε καλά με συρμάτινη κουτάλα.
  • Προσθέστε το υποκατάστατο ζάχαρης και ανακατέψτε και πάλι. Χτυπήστε με το μίξερ για να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε και το γιαούρτι και χτυπήστε και πάλι. Ρίξτε μέσα τη μαγειρική σόδα και το baking powder.
  • Αλείψτε με βούτυρο ένα ταψάκι με διάμετρο 20 εκ. και ρίξτε μέσα το μείγμα. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
  • Ψήστε για 30-40 λεπτά. Το ραβανί είναι έτοιμο όταν μπήξετε μαχαίρι στο εσωτερικό του και βγει καθαρό.
  • Βγάλτε από τον φούρνο.
  • Λίγο πριν βγάλετε από τον φούρνο ετοιμάστε το σιρόπι. Ρίξτε σε ένα κατσαρολάκι το μέλι και το νερό. Αφήστε το μείγμα να πάρει μια βράση σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις πάρει βράση χαμηλώστε και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
  • Κάντε με ένα μαχαίρι τρύπες σε όλο το γλυκό για να απορροφηθεί καλύτερα το σιρόπι. Με μια κουτάλα ρίξτε σιγά-σιγά το σιρόπι στο γλυκό σας. Δεν σας νοιάζει αν το σιρόπι ανέβει πάνω από την επιφάνεια του γλυκού. Θα απορροφηθεί. Αφήστε μέχρι να κρυώσει το γλυκό σας. Κόψτε και απολαύστε.

Start typing and press Enter to search