Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος διαγωνισμός ομορφιάς για τη «Miss Universe 2023» πραγματοποιήθηκε στο Σαν Σαλβαδόρ, με μεγάλη νικήτρια τη Sheynnis Palacios από τη Νικαράγουα, που αναδείχτηκε έτσι η πιο όμορφη γυναίκα στον κόσμο.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής φιλοξένησε τον διαγωνισμό για πρώτη φορά από το 1975, ενώ μία από τις οικοδέσποινες της βραδιάς, ήταν και η Μαρία Μενούνος.

Πρώτη επιλαχούσα κατετάγη η Anntonia Porsild από την Ταϊλάνδη, ενώ την τριάδα συμπλήρωσε η Moraya Wilson από την Αυστραλία.
Οι νικήτριες των εθνικών διαγωνισμών 84 χωρών συμμετείχαν στο φετινό «Μις Υφήλιος», ενώ η Sheynnis Palacios, που είναι 23 ετών, παρουσιάστρια και μοντέλο, διαδέχτηκε τη Miss Universe του 2022, R’Bonney Gabriel των ΗΠΑ, η οποία και την έστεψε

Η Sheynnis Alondra Palacios Cornejo γεννήθηκε στις 30 Μαΐου 2000 και είναι η πρώτη Μις Νικαράγουα που κέρδισε «Miss Universe».

Πριν από το «Miss Universe 2023», η 23χρονη καλλονή διαγωνίστηκε στο Μις Κόσμος 2021 ως Μις Κόσμος Νικαράγουα 2020, μπαίνοντας στο Top 40.

Η Palacios διατηρεί ένα αρκετά ενεργό προφίλ στο Instagram, με 691 εκατομμύρια ακολούθους, αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί σημαντικά, μετά τη νίκη της. Η ίδια αναρτά καθημερινά φωτογραφίες της, τόσο από την καριέρα της ως μοντέλο, ως και από άλλες σημαντικές στιγμές στην πορεία της, όπως η αποφοίτησή της από το Πανεπιστήμιο.