Η ταινία «Poor Things», όπως θα είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, θα μεταφέρει και πάλι το κοινό στη Βικτωριανή εποχή, ενώ πέραν της Έμμα Στόουν και του Μαρκ Ράφαλο, στο καστ έχει ήδη ανακοινωθεί ο Γουίλιαμ Νταφόε.

Για μία ακόμα φορά ο Λάνθιμος συνεργάζεται με τον σεναριογράφο Τόνι ΜακΝαμάρα για να διασκευάσουν το βιβλίο του Ιρλανδού Αλισντερ Γκρέι «Χαμένα κορμιά: Επεισόδια από τη νεανική ζωή ενός γιατρού του Δημόσιου Οργανισμού Υγείας της Σκωτίας». Πρόκειται για την αλλόκοτη, περιπετειώδη ιστορία ενός θηλυκού Φρανκενστάιν, ένα γοτθικό δράμα τοποθετημένο στο β’ μισό του 19ου αιώνα.

Η κεντρική ηρωίδα ονόματι Μπέλα Μπάξτερ -την οποία θα υποδυθεί η Έμμα Στόουν– αποφασίζει να αυτοκτονήσει για να ξεφύγει από τον κακοποιητικό γιατρό σύζυγό της. Ένας άλλος γιατρός μεταμοσχεύει τον εγκέφαλο του εμβρύου που κυοφορεί στον δικό της και την επαναφέρει στη ζωή. Δραπετεύουν μαζί και περιπλανώνται από τη Γλασκόβη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κι από εκεί στην Οδησσό και το Παρίσι, όμως η Μπέλα έχει πια τις νοητικές ικανότητες ενός μωρού που κάθε μέρα μαθαίνει τον κόσμο από την αρχή. Παντρεύεται τον γιατρό και μοιάζει να κατακτά μια νέα κανονικότητα, μέχρι που συναντά ξανά τον σύζυγό της.

Η ιστορία φαίνεται να «ταιριάζει γάντι» στον Λάνθιμο και η χαρισματική Έμμα Στόουν, με δεδηλωμένο τον θαυμασμό της στον Έλληνα σκηνοθέτη, θα έχει την ευκαιρία να συνεργαστεί με τον ταλαντούχο σκηνοθέτη για τρίτη φορά.