Οι Red Hot Chili Peppers κυκλοφόρησαν νέο τραγούδι, αφιερωμένο στον αείμνηστο μουσικό Έντι Βαν Χάλεν. Το τραγούδι με τίτλο «Eddie» συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο 13ο άλμπουμ τους, «Return Of The Dream Canteen».
Ο αρχηγός των Red Hot Chili Peppers, Άντονι Κίντις σε δελτίο Τύπου εξηγεί την ιστορία πίσω από το τραγούδι: «Μερικές φορές δεν συνειδητοποιούμε πόσο βαθιά επηρεασμένοι και συνδεδεμένοι είμαστε με τους καλλιτέχνες παρά μόνο την ημέρα που πεθαίνουν. Ο Έντι Βαν Χάλεν ήταν μοναδικός στο είδος του».
«Την ημέρα μετά το θάνατό του ο Flea (ο ντράμερ του συγκροτήματος) μπήκε στην πρόβα παίζοντας μπάσο με πολύ συναίσθημα. Ο Τζον, ο Τσαντ και εγώ αρχίσαμε να παίζουμε μαζί και πολύ σύντομα με όλη μας την καρδιά, ένα τραγούδι προς τιμήν του ξεδιπλώθηκε αβίαστα. Ήταν ωραίο που ήμασταν τόσο θλιμμένοι και νοιαζόμασταν τόσο πολύ για έναν άνθρωπο που είχε δώσει τόσα πολλά στη ζωή μας», αναφέρει ο Κίντις.

«Αν και το τραγούδι δεν αναφέρεται στον Έντι με το όνομά του, μιλάει για τις πρώτες μέρες του στη Σάνσετ Στριπ και την ταπισερί του rock n roll που ζωγράφισε ο Βαν Χάλεν στο μυαλό μας. Στο τέλος, το τραγούδι μας ζητά να μην θυμάστε τον Έντι επειδή πέθανε, αλλά για το ότι έζησε το πιο τρελό του όνειρο» σημειώνει.
Ο αρχηγός των Van Halen πέθανε στις 6 Οκτωβρίου σε ηλικία 65 ετών, από καρκίνο. Το άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers θα κυκλοφορήσει στις 14 Οκτωβρίου από τη Warner Records.
Δείτε το βίντεο κλιπ :

https://www.youtube.com/watch?v=pXMEXCT5ohY