Terrifier 2: Η ταινία τρόμου με κλόουν που προκαλεί λιποθυμίες -Φεύγουν άρον άρον από τους κινηματογράφους

Η ταινία «Terrifier 2» σημείωσε μια απροσδόκητη εισπρακτική επιτυχία αυτή την περίοδο του Halloween στο εξωτερικό.
Η σκοτεινή συνέχεια του σεναριογράφου και σκηνοθέτη Damien Leone, μετά την επιτυχία του 2016 (Terrifier) με τον δολοφονικό κλόουν, έχει σοκάρει το κοινό και, όπως φαίνεται, πρέπει κάποιος να έχει πολύ γερό στομάχι για να την παρακολουθήσει.
Τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν αναφορές που υποστηρίζουν ότι η ταινία έχει προκαλέσει τόσο τρόμο σε διάφορους θεατές, που τους έκανε να φύγουν από τον κινηματογράφο πριν καν τελειώσει, να λιποθυμήσουν ή να κάνουν εμετό στη μέση της ταινίας.
Λιποθυμίες στους κινηματογράφους
Φωτογραφίες θεατών σε αναπηρικά καροτσάκια που ζητούν ιατρική βοήθεια έξω από μια προβολή του «Terrifier 2» έχουν γίνει viral στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετατρέποντας την ταινία-θρίλερ σε κάτι σαν δοκιμασία αντοχής για τους οπαδούς των ταινιών τρόμου.

Στην περίπου δυόμισι ωρών ταινία, η οποία είναι γεμάτη με αίμα, σοκαριστικές σκηνές και αγριότητα, βλέπουμε τον Art, τον κλόουν, να επιστρέφει στο Miles County και να τρομοκρατεί την πόλη τη μέρα του Halloween. Συγκεκριμένα, το Terrifier 2 ακολουθεί τον Art the Clown (David Howard Thornton) καθώς «επιστρέφει στη δειλή πόλη Miles County, όπου στοχεύει μια έφηβη κοπέλα και τον μικρότερο αδελφό της τη νύχτα του Halloween», αφού «αναστήθηκε από μια σκοτεινή οντότητα», σύμφωνα με τη σύνοψη στο IMDb.
«Ο τύπος πίσω μου λιποθύμησε και έπεσε στην καρέκλα μου, ένας άλλος έφυγε γιατί δεν ένιωθε καλά όπως τον άκουσα να λέει και, βγαίνοντας από την πόρτα του κινηματογράφου, άκουσα έναν τύπο να ξερνάει δυνατά στην τουαλέτα», έγραψε ένας χρήστης του Twitter για την ταινία στις 7 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντάς την «ένα καταπληκτικό αιματηρό χάος”

Ένας άλλος μοιράστηκε μια φωτογραφία από τον κινηματογράφο που έδειχνε το προσωπικό έκτακτης ανάγκης να περιποιείται ένα άτομο, γράφοντας: «#Terrifier2: Ο φίλος μου λιποθύμησε και το θέατρο κάλεσε ασθενοφόρο. Τη συνιστώ ανεπιφύλακτα…».

«Οι θεατές που είναι επιρρεπείς σε ζαλάδα, λιποθυμία ή έχουν αδύναμο στομάχι συνιστάται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί. Έχουν ήδη υπάρξει πολλές περιπτώσεις λιποθυμίας και εμετού στους κινηματογράφους. Για όσους επιλέξουν να συνεχίσουν, εμείς σας προειδοποιήσαμε», αναφέρει από την πλευρά του ο παραγωγός του Terrifier 2, Steve Barton.
Τι δήλωσε ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας-θρίλερ

«Ακούστε, θα μου άρεσε πολύ να είχα μερικές αποχωρήσεις, νομίζω ότι αυτό είναι κάτι σαν παράσημο τιμής, επειδή πρόκειται για μια έντονη ταινία», δήλωσε πρόσφατα ο Leone στο Entertainment Weekly σχετικά με την αντίδραση της ταινίας. «Δεν θέλω οι άνθρωποι να λιποθυμήσουν ή να χτυπήσουν κατά τη διάρκεια της ταινίας. Αλλά είναι σουρεαλιστικό» συμπλήρωσε.

Και συνέχισε: «Το θέμα είναι το εξής: Η ταινία λέγεται “Terrifier 2”. Μάλλον θα πρέπει να δείτε το “Terrifier 1” πριν μπείτε σε αυτό. Αν δείτε το “Terrifier 1”, θα ξέρετε σε τι θα μπείτε. Υπάρχει μια διάσημη πλέον σκηνή δολοφονίας, μια σκηνή με σιδηροπρίονο, στο πρώτο μέρος, για την οποία όλοι μιλούν φεύγοντας. Προσπαθήσαμε να ανταγωνιστούμε αυτή τη σκηνή [στη νέα ταινία] επειδή η πραγματικά υποστηρικτική βάση των οπαδών που είχαμε όλο αυτό το διάστημα έχει αρχίσει πραγματικά να ανεβάζει τον Art the Clown στο βάθρο. Εννοώ αυτά είναι τα πράγματα που ουσιαστικά θέλουν. Νομίζω ότι αυτή η ταινία είναι πιο προσιτή, αλλά ουσιαστικά εξακολουθούμε να φτιάχνουμε αυτές τις ταινίες γι’ αυτούς, κι αν θέλουν και άλλοι άνθρωποι να συμμετάσχουν, όσο περισσότεροι τόσο το καλύτερο».

Σχολίασε, επίσης, τις αναφορές αντιδράσεων στο Twitter, γράφοντας: «Σε όλους όσοι λένε ότι οι αναφορές για λιποθυμίες και εμετούς κατά τη διάρκεια των προβολών του Terrifier 2 είναι ένα τέχνασμα μάρκετινγκ, ορκίζομαι στην επιτυχία της ταινίας ότι ΔΕΝ είναι».
«Αυτές οι αναφορές είναι 100% αληθινές. Μακάρι να ήμασταν αρκετά έξυπνοι για να το σκεφτούμε αυτό!», δήλωσε ο Leone. «Αλλά από την άλλη δεν χρειαζόταν να το κάνουμε», πρόσθεσε.
Terrifier 2: Δείτε το τρέιλερ της ταινίας

https://www.youtube.com/watch?v=6KkONLf_ZKU

Start typing and press Enter to search