Παρελθόν από τον αμερικανικό όμιλο τηλεπικοινωνιών, Verizon, αποτελεί το Yahoo. Η εταιρεία διαδικτυακών υπηρεσιών, που όλοι γνωρίζουμε κυρίως από τη χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της, βγήκε προς πώληση μαζί με την AOL έναντι 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αγοραστής τους; Η Apollo Global Management. Η συναλλαγή, σύμφωνα με την ανακοίνωση των εταιρειών αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021

Υπενθυμίζεται ότι Yahoo και AOL είχαν αγοραστεί από την Verizon το 2017 και το 2015 αντίστοιχα για 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός είχε προχωρήσει στην επένδυση αυτή πιστεύοντας πως θα καταφέρει να τις «αναγεννήσει από τις στάχτες τους» και να αλλάξει το τοπίο στην ψηφιακή διαφήμισυη, ωστόσο δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα σήμερα να τις βγάζει στο σφυρί. Σημειώνεται, ότι οι δύο εταιρείες μπορεί να πωλήθηκαν όμως η Verizon διατηρεί το 10% των μετοχών. Yahoo και AOL υπήρξαν πρωτοπόροι του internet για πολλά χρόνια προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες, Google, Facebook και Twitter όμως τις εκθρόνισαν και πλέον αναζητούν τρόπους να κάνουν comeback. Πριν από έναν χρόνο, η Verizon πούλησε επίσης τη HuffPost στο BuzzFeed.

Τι ιδιαίτερο έχουν Yahoo και AOL:

Yahoo και AOL είναι ιστορικές εταιρείες στο χώρο του διαδικτύου. Πρόσφερουν δωρεάν web mail και chat υπηρεσίες. H Yahoo ξεκίνησε τον Ιανούαριο του 1994 από τους τότε τελειόφοιτους του πανεπιστημίου Στάνφορντ. Αν και ξεκίνησε ως θεματικός κατάλογος, αργότερα εξελίχθηκε και σε μια πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης. Προσφέρει στους χρήστες του έναν μεγάλο αριθμό υπηρεσιών, που περιλαμβάνουν ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, μηχανή αναζήτησης, ομάδες χρηστών, νέα, παιχνίδια, διαφημίσεις και ακόμα και ένα πρόγραμμα για άμεσα ηλεκτρονικά μηνύματα, το Yahoo! Messenger. Το όνομα «Yahoo» προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων «Yet Another Hierarchical Officious Oracle», αλλά οι δημιουργοί του, Filo και Yang, αναφέρουν πως το επέλεξαν από το όνομα κάποιων φανταστικών πλασμάτων (Γιαχού) στο τέταρτο μέρος του βιβλίου του Τζόναθαν Σουίφτ, Τα Ταξίδια του Γκιούλιβερ.

Η AOL από την μεριά της είναι μια αμερικανική διαδικτυακή πύλη και ένας διαδικτυακός πάροχος υπηρεσιών που εδρεύει στη Νέα Υόρκη. Ξεκίνησε το 1983 ως επιχείρηση με όνομα Control Video Corporation. Το μοναδικό της προϊόν ήταν η υπηρεσία με όνομα Gameline για την κονσόλα βιντεοπαιχνιδιών Atari 2600. Στα πρώτα χρόνια της η AOL παρουσίασε πολλούς καινοτόμους διαδικτυακούς διαδραστικούς τίτλους και παιχνίδια.