Βασιλιάς Κάρολος και Κέιτ Μίντλετον επισκέφθηκαν την περίφημη ανθοκομική έκθεση του Τσέλσι, σε ξεχωριστές εμφανίσεις. Κι όμως, τα ΜΜΕ εστίασαν περισσότερο σε αυτήν της πριγκίπισσας της Ουαλίας και όχι του βασιλιά.

Μάλιστα, οι πηγές από το Παλάτι εξέφρασαν την ανησυχία τους αυτή, πως ο βασιλιάς Κάρολος επισκιάστηκε από την Κέιτ Μίντλετον κατά την πρώτη του επίσκεψη στην έκθεση ως μονάρχης.
Ο βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος είναι γνωστός ως ενθουσιώδης κηπουρός και λάτρης της φύσης, παρευρέθηκε στην ετήσια εκδήλωση στο Λονδίνο τη Δευτέρα. Συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Καμίλα, παρουσίασαν ένα μετάλλιο προς τιμήν της εκλιπούσας μητέρας του, βασίλισσας Ελισάβετ, προς τιμήν των κορυφαίων της κηπουρικής, το οποίο θα δίνεται σε 70 άτομα κάθε φορά, στη μνήμη της 70χρονης βασιλείας της Αυτής Μεγαλειότητας.
Φυσικά και επρόκειτο για μια σημαντική εμφάνιση του βασιλιά Καρόλου, ωστόσο τα ΜΜΕ αναφέρθηκαν απλά στο θέμα και τελείωσε εκεί. Την ίδια όμως μέρα η νύφη του, Κέιτ Μίντλετον, έκανε μια αιφνιδιαστική επίσκεψη στην ίδια έκθεση συγκεντρώνοντας τα φλας των φωτογράφων, με τα ΜΜΕ να σχολιάζουν τα πάντα από την εμφάνισή της αυτή: το τι φορούσε, το πόσο καλή ήταν με τα παιδιά, μέχρι και την ερώτηση που της έκανε ένα από αυτά για το πώς είναι να είσαι πριγκίπισσα, σχολίασαν.
Η ανησυχία του Καρόλου
Η έκταση της κάλυψης που δόθηκε στην επίσκεψη της Κέιτ Μίντλετον προκάλεσε ανησυχία σε ορισμένους κύκλους του Παλατιού. Ποια είναι η ανησυχία; Πως ο βασιλιάς Κάρολος ίσως επισκιάζεται από τη νύφη του, ένας ισχυρισμός που θυμίζει έντονα την εποχή που ήταν παντρεμένος με την πρώτη του σύζυγο, την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία αναμφίβολα μαγνήτιζε τα βλέμματα και τα ΜΜΕ.

Μια πηγή του Παλατιού φέρεται να δήλωσε στον βασιλικό ανταποκριτή της Daily Mail, Ρίτσαρντ Έντεν: «Με την αγάπη του για την κηπουρική, η εμφάνιση της Αυτού Μεγαλειότητας στο Τσέλσι ήταν μια σημαντική δέσμευση. Είναι κρίμα που η επίσκεψή του με τη βασίλισσα έτυχε μικρότερης έκτασης από ό,τι θα αναμενόταν. Ελπίζω να μην απογοητευτούν πολύ».


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κάρολος εκνευρίζεται γιατί δεν βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής -Τα μέτρα που παίρνει

Στα αμφιλεγόμενα απομνημονεύματά του με τίτλο «Ρεζέρβα», ο πρίγκιπας Χάρι ισχυρίστηκε ότι ο ίδιος και ο αδερφός του είχαν περιορισμούς στο πόσες δημόσιες εμφανίσεις μπορούσαν να κάνουν. Όπως έγραψε: «Ο μπαμπάς και η Καμίλα δεν ήθελαν ο Γουίλι και η Κέιτ να τραβούν την προσοχή μακριά από αυτούς ή τους σκοπούς τους. Είχαν επιπλήξει ανοιχτά τον Γουίλι γι’ αυτό πολλές φορές».
Ο πρίγκιπας Χάρι μάλιστα αναφέρθηκε σε μια περίπτωση που η κουνιάδα του, Κέιτ Μίντλετον, είχε προγραμματίσει να κάνει μια εμφάνιση σε ένα τένις κλαμπ την ίδια μέρα που ο Κάρολος και η Καμίλα επρόκειτο να εμφανιστούν αλλού σε μια επίσημη εκδήλωση.
Αυτό βέβαια απαγορεύτηκε, εξήγησε ο Χάρι, επειδή μια τέτοια «ελκυστική» φωτογραφία θα κατέστρεφε τις πιθανότητες του Καρόλου και της Καμίλα να βρεθούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων την επόμενη ημέρα.
Όπως έγραψε, «Αυτό ήταν ανεπίτρεπτο. Ο υπεύθυνος Τύπου του Παλατιού τόνισε πως ήταν πολύ αργά για να ακυρωθεί η εμφάνιση της Κέιτ Μίντλετον, ωστόσο προειδοποίησε: Απλώς βεβαιωθείτε πως η δούκισσα δεν θα κρατάει ρακέτα του τένις σε καμία από τις φωτογραφίες».