Μετά την «Ευνοούμενη», η Έμα Στόουν έγινε η μούσα του Γιώργου Λάνθιμου και έτσι θα πρωταγωνιστήσει σε μια ακόμη ταινία του Έλληνα σκηνοθέτη. Πρόσφατα μάλιστα ανακοινώθηκε και το όνομα του Μαρκ Ράφαλο για το νέο εγχείρημα του δημιουργού.

Η ταινία «Poor Things», όπως θα είναι ο τίτλος της νέας ταινίας του Γιώργου Λάνθιμου, θα μεταφέρει και πάλι το κοινό στη Βικτωριανή εποχή, ενώ πέραν της Έμα Στόουν και του Μαρκ Ράφαλο, στο καστ έχει ήδη ανακοινωθεί ο Γουίλιαμ Νταφόε

Το σενάριο αποτελεί διασκευή του μυθιστορήματος του Άλασντερ Γκρέι. Όπως διαβάζουμε στο αμερικανικό Variety, ο Γιώργος Λάνθιμος θα αναλάβει τη σκηνοθεσία και την παραγωγή του «Poor Things», ενώ τη διασκευή του σεναρίου έχει αναλάβει ο Τόνι Μακναμάρα, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Έλληνα δημιουργό στην «Ευνοούμενη», αποσπώντας μια υποψηφιότητα για Όσκαρ μεταξύ 10 υποψηφιοτήτων που έλαβε το φιλμ.

Τι πραγματεύεται η νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου

Διαβάζουμε πως το «Poor Things» θα αποτελεί μια ταινία σε στιλ «Φρανκενστάιν», το οποίο περιγράφεται ως μια ιστορία «αγάπης, ανακάλυψης και επιστημονικής πρόκλησης».

Το φιλμ εστιάζει σε μια νέα γυναίκα, την Μπελ Μπάξτερ, που επανέρχεται στη ζωή με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού, αλλά ευφυούς επιστήμονα.

Εκτός από τον πρωταγωνιστικό ρόλο, η Έμα Στόουν αναλαμβάνει και τη συμπαραγωγή του έργου μέσα από την εταιρεία που έχει ιδρύσει με την επωνυμία Fruit Tree Banner. Στη συμπαραγωγή θα δούμε επίσης τους παραγωγούς που συνεργάστηκαν με τον Γιώργο Λάνθιμο σε όλες τους τις αγγλόφωνες ταινίες ως σήμερα («Αστακός», «Το κυνήγι του ιερού ελαφιού» και «Η Ευνοούμενη»).

Όταν η Έμα Στόουν παρακαλούσε τον Γιώργο Λάνθιμο για έναν ρόλο

Την περίοδο που η «Ευνοούμενη» σάρωνε στα φεστιβάλ κινηματογράφου, η Έμα Στόουν είχε αποκαλύψει πως πρακτικά «παρακάλεσε» τον Γιώργο Λάνθιμο προκειμένου να πάρει τον ρόλο. Μιλώντας στη «Vogue», αποκάλυψε το 2019 πως πάλεψε για τον ρόλο της ξαδέρφης Άμπιγκεϊλ, που μηχανορράφησε προκειμένου να γίνει η νέα «Ευνοούμενη» της Βασίλισσας Άννας.

 «Ετοιμαζόμουν για τα γυρίσματα του ”La La Land” και ο Γιώργος ήταν σε φάση ”δεν είχα σκεφτεί ποτέ μια Αμερικανή για τον ρόλο”, οπότε βασικά τον παρακάλεσα», είπε.

Ο Γιώργος Λάνθιμος και η ξεχωριστή οπτική του, καθώς και οι εξαντλητικές πρόβες και προετοιμασίες για την ταινία απέδωσαν καρπούς, ενώ η Έμα Στόουν έκανε στη συνέχεια λόγο για έναν «τρελό, διασκεδαστικό και σκοτεινό κόσμο», στον οποίο είχε την ευκαιρία να εισβάλει μέσα από την ταινία.

Τρεις γυναίκες, τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ

Δεν είναι τυχαίο πως και οι τρεις γυναίκες στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της ταινίας, Ολίβια Κόουλμαν, Ρέιτσελ Βάις και Έμα Στόουν, απέσπασαν από μια υποψηφιότητα για Οσκαρ για την «Ευνοούμενη». Φυσικά, από τη βραδιά των Όσκαρ με το χρυσό αγαλματάκι έφυγε η απολαυστική Ολίβια Κόουλμαν.

Ο Γιώργος Λάνθιμος πάντως διακρίνεται για την επιμονή του να συνεργάζεται με ηθοποιούς που έχουν δουλέψει ξανά μαζί του στο παρελθόν. Κάπως έτσι συνέβη άλλωστε και με την απολαυστική Ρέιτσελ Βάις, η οποία μετά τον ατμοσφαιρικό «Αστακό», βρέθηκε να φορά υπερμεγέθη φουρό στο βρετανικό παλάτι για την ταινία «Η Ευνοούμενη».